Πρώην αρχηγός ναυτικού Τουρκίας: «Ο στρατός να είναι έτοιμος στο Αιγαίο»

"Ελπίζω η Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, να μην προβεί στην τρέλα" έγραψε στο twitter

Τουρκία:Πρώην αρχηγός ναυτικού-Ο στρατός να είναι έτοιμος

Σε ετοιμότητα να είναι ο τουρκικός στρατός στο Αιγαίο στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση ο πρώην αρχηγός του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, Νουσρέτ Γκιουνέρ.

Ο Γιουγκέρ, ο οποίος ήταν ήταν ανάμεσα στους στρατηγούς που αναγκάστηκε σε παραίτηση το 2013 λόγω της υπόθεσης ‘Βαριοπούλα’ και ‘Εργκενεκόν’ με μήνυμά του στο twitter αναφέρει ότι:

«H συνωμοσία που εξυφάνθηκε εναντίον της Τουρκίας/Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, φέρνει στο μυαλό κάποιες υποθέσεις για τον τουρκικό στρατό ο οποίος ενδυναμώθηκε αρκετά ειδικά τη δεκαετία του 2000. Ελπίζω η Ελλάδα, με τη στήριξη της ΕΕ  και των ΗΠΑ, να μην προβεί στην τρέλα και να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων. 

Αν προβεί σε μία τέτοια τρέλα η Ελλάδα, θα είναι η πιο επικίνδυνη απειλή που θα έχουμε αντιμετωπίσει από το 1923 κι έπειτα. Δεν θα μοιάζει ούτε με το το θέμα του Ιράκ, ούτε με της Συρίας.

Η κυβέρνηση ΑΚΡ πρέπει να αναθεωρήσει το έγγραφο που δεν θεωρεί casus belli την επέκταση από την Ελλάδα πέραν των 6 μιλίων των χωρικών της υδάτων και οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα».

Γιατί είναι αιτία πολέμου; Αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από 6 σε 9 μίλια η Τουρκία δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμη και αν η Τουρκία επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, επειδή η Ελλάδα διαθέτει τόσα πολλά νησιά στο Αιγαίο, θα γίνει μία ελληνική λίμνη, που δεν θα μπορεί να περνάει καν ο τουρκικός στόλος από το Αιγαίο.

Άννα Ανδρέου, Κωνσταντινούπολη

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top