Όλα όσα είπε ο Οbama στον πρίγκιπα Harry - «Δεν ξέρω ακόμα αν θα τον καλέσω στο γάμο μου με τη Meghan»

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μια συνέντευξη του Barack Obama την οποία παραχώρησε ο πρίγκηπας Ηarry , μετέδωσε το πρωί της Τετάρτης ο ραδιοφωνικός σταθμός BBC Radio 4.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τη νέα του ζωή, αλλά και την πρώτη φορά που πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου. Η συνέντευξη έγινε το Σεπτέμβριο, κατά την διάρκεια των Invictus Games, που έγιναν στο Τορόντο.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που έφυγε από τον Λευκό Οίκο, που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, μιλάει για τη νέα του ζωή. Ο Οbama διαβεβαιώσε τον πρίγκηπα Harry, ότι άφησε πίσω του το προεδρικό μέγαρο με ένα «γενικό αίσθημα νηφαλιότητας αλλά και εξασθενημένος από την ανησυχία σχετικά με το μέλλον της χώρας».

Ο πρίγκιπας Harry πήρε συνέντευξη από τον Ομπάμα!

Τι άλλαξε για τον Barack Obama από τότε που δεν είναι πια πρόεδρος;

«Ξυπνάω πιο αργά με ελεύθερο πνεύμα» εξηγεί. «Είναι μια ικανοποίηση να είσαι ο Κύριος της μέρας σου» λέει. «Όταν σηκώνομαι  μπορώ να λάβω τις δικές μου αποφάσεις, να αποφασίσω πως θα χρησιμοποιήσω το χρόνο μου.

Ωστόσο είναι δύσκολο για τον Barack Obama να μην αναπολεί τις μέρες στον Λευκό Οίκο. «Μου λείπει το  επιτελείο  μου όπως και η δουλειά» ομολογεί.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Obama προειδοποίησε για τον κίνδυνο «Βαλκανοποίησης» της κοινωνίας εξαιτίας της κατάχρησης του internet. 

«Το ερώτημα είναι  πως  να εκμεταλλευτούμε αυτή την τεχνολογία ώστε να επιτρέψουμε την πολυφωνία και την ποικιλομορφία των διαφορετικών απόψεων, αποφεύγοντας την βαλκανοποίηση της κοινωνίας».

Στο τέλος της συνέντευξης ο πρίγκηπας Harry δήλωσε πως είναι πολύ κοντά στον πρώην αμερικανό πρόεδρο κι όταν ρωτήθηκε για το αν τον καλέσει στο γάμο του με την Meghan Markle στις 19 Μαΐου, η απάντηση του ήταν «Δεν γνωρίζω, δεν έχουμε κάνει τη λίστα των καλεσμένων ακόμα. Ποιος ξέρει ποιος θα προσκληθεί ή όχι. Δεν θα ήθελα να χαλάσω την έκπληξη» απάντησε ο πρίγκηπας Harry.   

Μαρία Δεναξά, Παρίσι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top