Συναγερμός από τις απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν: Είναι πράξη πολέμου οι νέες κυρώσεις!

Τις επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ομόφωνα την Παρασκευή

Συναγερμός από τις απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν για πόλεμο

Συναγερμό έχουν προκαλέσει οι ευθείες απειλές του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος μετά τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ έκανε λόγο για «πράξη πολέμου».

«Απορρίπτουμε εξ ολοκλήρου τις τελευταίες κυρώσεις του ΟΗΕ (...) ως βίαιη επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας μας και ως μια πράξη πολέμου που καταστρέφει την ειρήνη και τη σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου και της περιοχής», ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας που δημοσιοποίησε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι τρομοκρατημένες από την πυρηνική της δύναμη και γίνονται ολοένα και πιο αλλόφρονες «στις ενέργειες επιβολής των σκληρότερων ποτέ κυρώσεων και πιέσεων στη χώρα μας». Μάλιστα, προειδοποίησε πως όσοι ψήφισαν υπέρ των κυρώσεων θα βρεθούν αντιμέτωπο με την οργή της Βόρειας Κορέας.

Την Παρασκευή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε ομόφωνα νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ για την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Σύμφωνα με το ψήφισμα απαγορεύεται σχεδόν του 90% των εξαγωγών διυλισμένων υποπροϊόντων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλοντας ετήσιο ανώτατο όριο 500.000 βαρελιών, αλλά και τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό όλων των Βορειοκορεατών μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό εντός 24 μηνών, αντί 12 μηνών όπως προτάθηκε αρχικά.

Θεσπίζει επίσης όριο στις προμήθειες αργού προς τη Βόρεια Κορέα στα 4 εκατομμύρια βαρέλια τον χρόνο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top