Εμανουέλ Μακρόν: Γενέθλια έχει ο Γάλλος πρόεδρος! Έγινε 40 ετών – Που θα τα γιορτάσει;

Δείτε το βίντεο

Γενέθλια έχει σήμερα ο Εμανούελ Μακρόν και κλείνει τα 40!

Ο Γάλλος πρόεδρος το Σαββατοκύριακο γιόρτασε τα γενέθλιά του με την οικογένειά του σ' ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Μακρόν, η σύζυγός του Μπριζίτ, τα θετά παιδιά και εγγόνια του απόλαυσαν ένα μαγευτικό διήμερο στο κάστρο του Σαμπόρ.

Το παραμυθένιο κάστρο είναι χτισμένο τον 16ο αιώνα στην κοιλάδα Loire της Γαλλίας. Η αρχιτεκτονική του έχει το στίγμα της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα. Ξεκίνησε να κτίζεται από τον βασιλιά Φραγκίσκο τον Α΄ως σύμβολο του πλούτου του. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την κλασική ταινία της Ντίσνεϊ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde", η προεδρική οικογένεια έμεινε σε ένα κτιριακό συγκρότημα,200 μέτρα από το κάστρο. Ήταν ένα "ιδιωτικό Σαββατοκύριακο", όπως ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων σε ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας ότι ο Μακρόν πλήρωσε τον λογαριασμό. Με δικά του χρήματα, "λιγότερο από χίλια ευρώ", η οικογένεια Μακρόν πέρασε ένα όμορφο διήμερο γιορτάζοντας τα 40στά γενέθλιά του Γάλλου προέδρου, αναφέρουν πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα. 

Το κάστρο Chambord βρίσκεται στο μεγαλύτερο και αρχαιότερο δάσος της Ευρώπης. Με τα 5.440 στρέμματα δάσους, τα ζωικό βασίλειο έχει εκεί την τιμητική του.

Πολλά σπάνια είδη όπως σταυραετοί, σαλαμάνδρες, μαύροι πελαργοί, άγρια θηράματα αφθονούν και ζουν σε φυσικό περιβάλλον.

Ωστόσο, η επιλογή του Γάλλου προέδρου να πάει στο συγκεκριμένο μέρος προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο Μακρόν αντέδρασε με ψυχραιμία, επικρίνοντας τους «μεμψίμοιρους» οι οποίοι ερμήνευσαν ως «σύμβολο της μοναρχίας» το περασμένο Σαββατοκύριακο που πέρασε με την οικογένειά του. Οι υπηρεσίες της γαλλικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο ίδιος επωμίστηκε όλα τα έξοδα της γιορτής.

Λίγα 24ωρα αργότερα, παραχωρώντας συνέντευξη στον δημοφιλή δημοσιογράφο Λοράν Ντελαούς του γαλλικού δικτύου «France 2», ο οποίος ειδικεύεται σε εκπομπές που παρουσιάζουν πορτρέτα διάσημων προσωπικοτήτων της πολιτικής, εξήγησε στους συμπολίτες του ότι κοιμάται ελάχιστα για να κάνει πράξη αυτά που τους έχει υποσχεθεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top