Αποκλειστικό Star: Τι λέει ο Ολλανδός σκιτσογράφος για το σκίτσο που προκάλεσε θύελλα στην Τουρκία

Συνεχίζουν τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας οι Τούρκοι

Νέα πρόκληση της Άγκυρας. Στο βίντεο ντοκουμέντο που κατέγραψε ο δημοσιογράφος του Star, Λάμπρος Δεμερτζής  φαίνεται τουρκική ακταιωρός να πλέει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων παραπλεύρως της βραχονησίδας των Ιμίων. Για τους ψαράδες της περιοχής αυτή είναι δυστυχώς η καθημερινότητά τους.

Αυτά όμως δεν απασχολούν τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει να ασχοληθεί με άλλα θέματα. Όπως για παράδειγμα το σκίτσο του Ολλανδού σκιτσογράφου Ρούμπεν Οπερχάιμεν που έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία.

Απεικονίζει τον Τούρκο πρόεδρο να βιάζει το μπλε πουλί του Twitter, φορώντας εσώρουχο με τη σημαία το Ισλαμικού Κράτους με τη λεζάντα: "Ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες".

Τουρκικό δικαστήριο μάλιστα ζητεί από το σκιτσογράφο να το κατεβάσει. Εκείνος όμως δεν κάνει πίσω, όπως λέει στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Star.

«Ο Ερντογάν πιστεύει ότι μπορεί να αποφασίσει τι επιτρέπεται και τι όχι στην Ευρώπη. Καταπατά την ελευθερία λόγου πολύ συχνά. Για μένα ήταν ένας καλός συμβολισμός. Δεν κάνει κάτι στα πρόβατα ή στις κατσίκες, κάνει πολύ χειρότερα πράγματα στο Twitter. Φοράει εσώρουχο του ISIS κι αυτό είναι πολύ πιο επώδυνο. Εάν ήμουν Τούρκος πολίτης θα έπρεπε να το κατεβάσω αμέσως γιατί θα βρισκόμουν στη φυλακή όπως πολλοί συνάδελφοί μου», είπε.

Με αμείωτη όμως ένταση συνεχίζονται οι προκλήσεις των Τούρκων εναντίον της Ελλάδας, κυρίως από την αντιπολίτευση.

«Ο Πάνος Καμμένος πρέπει να μάθει, του ανταπαντάμε με την φράση που είχε πει ο Μεγάλος Ατατούρκ κατά την περίοδο κατοχής της Κωνσταντινούπολης πως “όπως ήρθαν  θα φύγουν”», είπε ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Ενγκίν Αλτάι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top