Mυστήριο με το θάνατο πάμπλουτου ζευγαριού στον Καναδά - Τα πτώματα βρέθηκαν στην έπαυλή τους

Ήταν από τα πιο πλούσια ζευγάρια στη χώρα

Η αστυνομία του Καναδά ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα για τους θανάτους, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, του Μπάρι Σέρμαν, του ιδρυτή της καναδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Apotex Inc, και της συζύγου του Χάνι.

Τα πτώματα βρέθηκαν στην έπαυλή τους, στο Τορόντο την Παρασκευή. Ήταν από τα πιο πλούσια ζευγάρια στη χώρα. 

«Οι συνθήκες του θανάτου τους μοιάζουν ύποπτες και τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόκπινσον, αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας. Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών είπαν σε δημοσιογράφους ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στην έπαυλη.

Οι γείτονες των Σέρμαν, συνεργάτες τους και ορισμένοι από τους ισχυρότερους πολιτικούς του Καναδά εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατό τους. 

«Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους τους και σε όποιον άγγιξε το όραμά τους και το πνεύμα τους», έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι είναι «σοκαρισμένος και συγκλονισμένος» για τον θάνατο του ζεύγους, τονίζοντας ότι είχε προσφέρει πολλά στην πόλη.

«Η αστυνομία του Τορόντο διεξάγει έρευνα και ελπίζω η έρευνα αυτή να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που θρηνούμε αυτή την τρομερή απώλεια», πρόσθεσε.

Οι Σέρμαν είχαν πρόσφατα ανακοινώσει ότι σκόπευαν να πουλήσουν την έπαυλή τους, για την οποία ζητούσαν σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ). Τα πτώματα βρήκε ένας μεσίτης στο υπόγειο, ενώ προετοιμαζόταν να υποδεχθεί επίδοξους αγοραστές, έγραψε η εφημερίδα Globe and Mail, επικαλούμενη έναν συγγενή.

Ο Σέρμαν, 75 ετών, είχε ιδρύσει την Apotex το 1974 και γνώρισε επιτυχία, προωθώντας γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους και αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες. Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου.

Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει ότι η περιουσία του ανερχόταν στα 3,2 δισ. δολάρια.

Η Apotex κατατάσσεται έβδομη στον κόσμο στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και ο τζίρος της ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια Καναδά σε 45 χώρες και πλέον.

Το ζευγάρι ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς είχε δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

 

βιντεο και φωτο: reuters

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top