Τραγωδία στη Γαλλία – Έξι οι νεκροί μαθητές μετά τη σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο

Ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων - Νέα ενημέρωση 17:10

Σοκαρισμένη είναι η Γαλλία από το φρικτό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή των Ανατολικών Πυρηναίων, στη μικρή πόλη Μιλάς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 6 μαθητές.

Όλα έγιναν όταν σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο. Στο σχολικό επέβαιναν περίπου 25 μαθητές, εκ των οποίων 4 έχασαν τη ζωή τους επί τόπου χθες το βράδυ, ενώ σήμερα το πρωί ακόμα 2 παιδιά έχασαν τη μάχη που έδιναν στην εντατική. Ο μικρότερος σε ηλικία από τους νεκρούς είναι 8 ετών.

Από τα υπόλοιπα παιδιά που τραυματίσθηκαν, έξι είναι ακόμα σήμερα στην εντατική και δίνουν αγώνα για τη ζωή τους.

Η περιοχή έχει από χθες το απόγευμα αποκλεισθεί, οι πρώτοι όμως που κατόρθωσαν να πλησιάσουν περιγράφουν «εικόνες πεδίου μάχης».

Το τρένο προσέκρουσε στο σχολικό στο πλάι και το έκοψε στη μέση. Το χτύπημα ήταν τόσο σφοδρό που το μισό μπροστινό μέρος του σχολικού έκανε περιστροφή 360 μοιρών.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στις πρώτες βοήθειες και έφθασε αποστολή 95 ατόμων, ενώ πέντε ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες στα διάφορα κοντινά νοσοκομεία. Παράλληλα, μέσα στη νύχτα, έφθασαν επί τόπου γύρω στους 50 ψυχολόγους και ψυχιάτρους, για την ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στη Γαλλία: Σύγκρουση σχολικού λεωφορείου με τρένο – Νεκρά τέσσερα παιδιά!

Στον τόπο του δυστυχήματος έφθασε και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, συνοδευόμενος από την υπουργό Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν.

Ο πρωθυπουργός συγκλονισμένος δήλωσε ότι κατανοεί «την αγωνία των οικογενειών».

Τελικά η ταυτοποίηση ολοκληρώθηκε μέσα στη νύχτα και δόθηκαν στις οικογένειες τα ονόματα των νεκρών, τα ονόματα αυτών που δίνουν τη μάχη στην εντατική και των ελαφρύτερα τραυματισμένων στα διάφορα νοσοκομεία.

Η χθεσινή θανατηφόρα σύγκρουση είναι η σοβαρότερη που έχει συμβεί κατά την τελευταία 30ετία με θύματα παιδιά.

Ήδη από χθες ξεκίνησαν δυο βασικές ξεχωριστές έρευνες για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Η μία εσωτερική στους σιδηροδρόμους SNCF για να διαπιστωθεί ουσιαστικά εάν η διάβαση λειτούργησε σωστά προειδοποιώντας για τον ερχομό του τρένου και εάν οι μπάρες που εμποδίζουν την πρόσβαση είχαν κατέβει. Ελέγχεται επίσης η ταχύτητα του τρένου που όμως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είχε μια κανονική ταχύτητα 80χλμ.

Η δεύτερη έρευνα είναι δικαστική για την απόδοση των ποινικών ευθυνών και ανατέθηκε στη χωροφυλακή της περιοχής.

Το σχολικό οδηγούσε μια 48χρονη οδηγός, που αυτές τις ώρες είναι βαριά τραυματισμένη και δεν είναι σε θέση να καταθέσει για να δώσει τη δική της μαρτυρία για το τι ακριβώς συνέβη.

Για την ώρα με εξετάσεις αίματος προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν τυχόν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

Το ακατανόητο σε αυτήν την τραγωδία είναι ότι η εν λόγω διάβαση θεωρείται «εύκολη» με ορατότητα δεξιά και αριστερά και με συντήρηση που είχε γίνει πρόσφατα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top