Επιθέσεις με μαχαίρι στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας - Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες

Νέα ενημέρωση:15-12-2017 00:11

Επίθεση με μαχαίρι στο Μάαστριχτ

Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες μετά από επίθεσεις με μαιχαίρι που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας, σε συνοικία που βρίσκεται βόρεια της πόλης κοντά στα σύνορα Γερμανίας και Βελγίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας πρόκειται για «δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν κοντά η μία στην άλλη από έναν ή περισσότερους δράστες», με τα τοπικά μέσα να αναφέρουν ότι ενδέχεται οι επιθέσεις να συνδέονται.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα AD, το πρώτο επεισόδιο έλαβε χώρα στην οδό Bots Arch στην περιοχή West Suburbs της πόλης, ενώ το δεύτερο περιστατικό συνέβη μερικά μέτρα μακριά στο Joseph Postmesstraat. Πληροφορίες θέλουν οι θανάσιμοι τραυματισμοί να σημειώθηκαν στο πρώτο σημείο, ενώ ασθενοφόρα βρίσκονται στο δεύτερο σημείο για να φροντίσουν τους τραυματίες.

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κίνητρο της αιματηρής ενέργειας. Ωστόσο, σύμφωνα με ανάρτηση του Ολλανδού δημοσιογράφου Tom Janssen στο Twitter, οι επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από την πόλη σε περιοχή με κακή φήμη που σχετίζεται με χρήση ή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συναγερμός έχει σημάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να αναμεταδίδουν το γεγονός και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη πιθανότητα οι επιθέσεις να συνδέονται με την τρομοκρατία. Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν προβεί σε σχετική ανακοίνωση, ενώ ενημέρωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό τόσο των αιτιών της επίθεσης όσο και των δραστών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top