Τη βίασε, της κάρφωσε πάσσαλο στην καρδιά και τη σκότωσε – 37 χρόνια μετά βρέθηκε ο δολοφόνος της

Η ιστορία που είχε συγκλονίσει την Αμερική

Τη βίασε και την παλούκωσε - Τον βρήκαν 37 χρόνια μετά

Λύση στο μυστήριο μιας στυγερούς δολοφονίας με θύμα μια 14χρονη, δόθηκε 37 χρόνια μετά.

Οι Αρχές, χάρη στην επιμονή της συγγραφέως Jennifer Kathleen Gibbons και των συνταξιούχων αστυνομικών Gregory Glod και Ron Rackley, κατάφεραν μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, να βρουν τον άνθρωπο που βίασε, παλούκωσε και δολοφόνησε την Suzanne Bombardier.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

 

Ήταν 22 Ιουνίου του 1980. Η 14χρονη τότε Suzanne Bombardier, είχε πάει στο σπίτι της αδελφής της, προκειμένου να κάνω babysitting στα δυο της ανίψια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν από τότε, η έφηβη εξαφανίστηκε μεταξύ 01:30 μετά τα μεσάνυχτα με 04:00 τα ξημερώματα της 22ης Ιουνίου του 1980.

Μερικές ημέρες αργότερα, το άψυχο κορμί της ανακαλύφθηκε από έναν ψαρά στο ποτάμι του San Joaquin. Όπως διαπιστώθηκε, η 14χρονη είχε βιαστεί και μαχαιρωθεί στην καρδιά.

Η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στην πόλη Αntioch ανατολικά του Σαν Φρανσίσκο, πήρε γρήγορα εθνικές διαστάσεις. Όλοι ήθελαν να βρεθεί ο άνθρωπος που αφαίρεσε τόσο άγρια το νήμα της ζωής της 14χρονης.

Αν και οι έρευνες ήταν εντατικές, δεν υπήρξε καμία σύλληψη παρά μόνο υποψίες υπόπτων. 

ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

 

Τελικά, 37 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία, η αστυνομία στην πόλη Antioch, ανακοίνωσε πως βρήκε και συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος πιστεύεται πως απήγαγε και σκότωσε την 14χρονη Suzanne.

Πρόκειται για τον 63χρονο σήμερα, Mitchell Lynn Bacom, ο οποίος συνδέθηκε με το φόνο, μετά την αξιοποίηση των δεδομένων του DNA που αποκτήθηκαν μέσω μιας ομοσπονδιακής βάσης δεδομένων. Να σημειώσουμε, ότι ο Bacom ήταν εξαρχής ο βασικός ύποπτος, αλλα οι Αρχές δεν μπορούσαν να τον "δέσουν" με στοιχεία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα East Bay Times, ο Mitchell Lynn Bacom ήταν γνωστός στην Αστυνομία, καθώς 20 χρόνια πριν δολοφονήσει τη 14χρονη, είχε προσπαθήσει να σκοτώσει μια άλλη γυναίκα (το 1973) αλλά είχε καταφέρει ξανά να «γλιστρήσει».

«Προσπάθησα να τη σκοτώσω αλλά δε μου πήγαινε η καρδιά και έτσι την άφησα να ζήσει» είχε δηλώσει σε έναν δημοσιογράφο το 1997, αναφερόμενος στην απόπειρά του να τη μαχαιρώσει το 1973. Μάλιστα είχε πει πως αν το ξανακάνω θα πάω φυλακή, αλλά «έχω οικογένεια και φίλους που με προσέχουν ώστε να μην κατρακυλήσω. Εύχομαι και ελπίζω να το κάνουν».

(Ο δολοφόνος σε συνέντευξη που είχε δώσει το 1997)

Δυστυχώς όμως το έκανε, αφαιρώντας τη ζωή της Suzanne. Συντετριμμένη, η σύζυγός του μετά τη σύλληψή του δήλωσε:

«Με αγαπούσε τόσο πολύ… δε μπορώ να πιστέψω ότι έκανε κάτι τέτοιο. Δεν το πιστεύω! Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος!»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top