Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ιταλία! Καταστροφικές πλημμύρες στη Γένοβα

Φούσκωσαν οι ποταμοί και έσπασαν φράγματα

Οι ποταμοί Έντσα και Εντέλα στην Ιταλία υπερχείλισαν εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τις τελευταίες μέρες τη γειτονική χώρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Έντσα έσπασε τα φράγματα και αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση περίπου χιλίων κατοίκων της γύρω περιοχής.

Έξω από την Γένοβα, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, η στάθμη των ποταμών Βάρα και Μάγκρα παρακολουθείται συνεχώς από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. 

Στην ίδια περιοχή, αργά το απόγευμα της Δευτέρας υπερχείλισε ο ποταμός Εντέλα και αποφασίσθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων που ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών. 

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λούκα υπερχείλισε ο ποταμός Σέρκιο, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο αυτοκινητόδρομου.

Στην περιφέρεια Πεδεμόντιο η σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών έχει σταματήσει, αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί τώρα το μεγάλο στρώμα πάγου που έχει δημιουργηθεί σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε σιδηροτροχιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top