Έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου στην Αυστρία - Τουλάχιστον ένας νεκρός και 18 τραυματίες

Κάποια αυτοκίνητα στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων έχουν λιώσει από τη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε - Νέα ενημέρωση 12:17

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα 18 τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Σόνια Κέλνερ.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αίτια της έκρηξης, αλλά σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ φαίνεται να κλίνει προς την εκδοχή του ατυχήματος.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο AFP: «έκρηξη σημειώθηκε στις 08.45 (τοπική ώρα, 09.45 ώρα Ελλάδος) και ακολούθησε πυρκαγιά. Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες».

Οι Αρχές έχουν αποκλείσει την περιοχή, όπου διακρίνεται από μακριά μια στήλη καπνού να υψώνεται στον ουρανό. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ασθενοφόρα, περιπολικά καθώς και δύο ελικόπτερα της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Kurier κάποια αυτοκίνητα στο πάρκινγκ των εγκαταστάσεων έχουν λιώσει από τη θερμοκρασία που αναπτύχθηκε.

Ο τερματικός σταθμός του Μπάουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top