Το χιόνι παραλύει την Ευρώπη – Ονειρικό σκηνικό και… χάος

Προβλήματα στα οδικά δίκτυα και καθυστερήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια

Χάος στην Ευρώπη από το χιόνι

Στο έλεος του χιονιά έχει παραδοθεί η βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλές πτήσεις να ακυρωθούν και να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα οδικά δίκτυα.

Αν κανείς εξαιρέσει το ονειρικό σκηνικό που μας βάζει για τα καλά σε mood Χριστουγέννων, ο χιονιάς έχει «παραλύσει» τα πάντα.

Περίπου 400 πτήσεις έχουν ακυρωθεί στο Schiphol – ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης και άλλες 200 (πτήσεις) στις Βρυξέλλες.

Όσοι ταξιδεύουν, καλούνται να τσεκάρουν τα updates των πτήσεών τους από το σπίτι (ώστε να ενημερωθούν για τυχόν καθυστερήσεις και ακυρώσεις), παρά να φύγουν εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας για να πάνε «τζάμπα» στο αεροδρόμιο.

Στη Γερμανία, το χιόνι προκάλεσε πολλά ατυχήματα στους δρόμους, κυκλοφοριακό κομφούζιο και καθυστερήσεις τρένων.

Το ολλανδικό αεροδρόμιο του Eindhoven έκλεισε προσωρινά εξαιτίας του χιονιού, όπως και πολλά σχολεία.

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, οι συνθήκες βελτιώθηκαν λίγο αργότερα με τα αεροδρόμια να απογειώνονται από έναν αεροδιάδρομο όπου είχε καθαριστεί ο πάγος. Ωστόσο όλες οι πτήσεις έγιναν… άνω κάτω.

Στο Λονδίνο, δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Heathrow, με τις συνθήκες που επικρατούν να χαρακτηρίζονται από πολλούς «επικίνδυνες».

Στη Γαλλία, 32 περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και «πορτοκαλί συναγερμό», καθώς η καταιγίδα με το όνομα «Ana», σάρωσε την ακτή του Ατλαντικού, με ανέμους που έφταναν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε εθνικό επίπεδο, τουλάχιστον 120.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ οι αυτοκινητόδρομοι μεταξύ του Kαλαί και της Βουλώνης τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Και η Ιταλία όμως δε γλίτωσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς το χιόνι έκανε την εμφάνισή του στις βόρειες περιοχές, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και κλείσιμο σχολείων.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top