Ετοιμάζονταν να δολοφονήσουν την Τερέζα Μέι! Στο φως το σχέδιο εξόντωσής της

Σοκ στη Βρετανία από τις αποκαλύψεις του Sky News

Σχέδιο δολοφονίας εναντίον της Μέι

Σοκαρισμένη είναι σύσσωμη η Βρετανία από τις αποκαλύψεις του τηλεοπτικού δικτύου Sky News ότι απετράπη σχέδιο δολοφονίας εναντίον της πρωθυπουργού της χώρας, Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, που επικαλείται πηγές, τις οποίες όμως δεν κατονόμασε, αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν ότι το σχέδιο δολοφονίας της Μέι προέβλεπε τη ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην Ντάουνινγκ Στριτ και εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε, ένοπλοι θα εισέβαλαν μέσα στην πρωθυπουργική κατοικία και θα δολοφονούσαν την πρωθυπουργό.

Όπως αποκάλυψε το Sky News εδώ και πολλές εβδομάδες βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα στην οποία συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της MΙ5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς, η οποία και κατάφερε να οδηγήσει στη ματαίωση του δολοφονικού σχεδίου.

Μάλιστα την Τρίτη, εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία προχώρησε επίσης στη σύλληψη δύο υπόπτων την περασμένη εβδομάδα, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία και σήμερα αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουεστμίνστερ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 28 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική πρόκειται για τους Ναϊμούρ Ζακαρίγια Ραχμάν, 20 ετών, κάτοικο του βόρειου Λονδίνου και τον Μοχάμεντ Ακίμπ Ιμράν, 21 ετών, κάτοικο του νοτιοανατολικού Μπέρμιγχαμ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top