Όταν ο Μακρόν προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη σε φοιτητές της Αφρικής αλλά δεν τα κατάφερε - Δείτε τι έγινε

Άλλες φορές εκτός εαυτού, άλλες καταβεβλημένος, άλλοτε αστείος και άλλοτε χαμένος ο Γάλλος Πρόεδρος

«Τα εγκλήματα της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας είναι αδιαμφισβήτητα», παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές στην Μπουργκίνα Φάσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν καλώντας σε μια «νέα σχέση» με την Αφρική. 

Πάντως στην ομιλία του, όσο κι αν προσπάθησε, δε μπόρεσε να επιβάλλει την τάξη όση προσπάθεια κι αν κατέβαλε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές στην Μπουρκίνα Φάσο.

Άλλες φορές εκτός εαυτού, άλλες καταβεβλημένος, άλλοτε αστείος και άλλοτε χαμένος… μιας και η κατάσταση τον ξεπερνούσε! Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να απαντήσει σε τεχνικές και πολιτικές ερωτήσεις που του έθεταν οι φοιτητές.

Και δεν φταίνε οι διοργανωτές για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά ο ίδιος που αποφάσισε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις κι όχι μόνο τις τέσσερις που είχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές.

Έτσι έδωσε το λόγο σε όποιον επιθυμούσε να του απευθύνει το λόγο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τον Εμμανουέλ Μακρόν να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα και την ίδια στιγμή να απαντήσει στις ερωτήσεις που ορισμένες τον έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση.

Μια φοιτήτρια κατηγόρησε τη Γαλλία για δολοφονία από φθόνο του Καντάφι, ενώ είπε στον Μακρόν ότι έστειλε περισσότερους στρατιώτες στη Μπουρκίνα Φάσο, από ότι φοιτητές.

«Θα πρέπει να πάψουμε να κατηγορούμε τη Γαλλία για αυτά που συμβαίνουν εδώ» απάντησε ο Μακρόν συμπληρώνοντας πως δεν θα απαντήσει σε ερωτήσεις μίσους.

Δείτε το ρεπορτάζ της Μαρίας Δεναξά

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top