Oι Κορεάτες πανηγυρίζουν για την επιτυχημένη εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να πλήξει όλη την Αμερική

Με γιγαντιαίες οθόνες που ήταν τοποθετημένες σε δημόσια σημεία ενημερώθηκαν από την κρατική τηλεόραση

Μια νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα προκαλεί διηπειρωτικό «σεισμό».  Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει γίνει πλέον πυρηνική δύναμη.

Μάλιστα με γιγαντιαίες οθόνες που ήταν τοποθετημένες σε δημόσια σημεία, οι Κορεάτες ενημερώθηκαν από την κρατική τηλεόραση, για την επιτυχημένη δοκιμή εκτόξευσης του νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), που λέγεται Hwasong-15, με βεληνεκές που επιτρέπει στην Πιονγκγιάνγκ να «πλήξει το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου»!

Παγκόσμιος συναγερμός! Ο πύραυλος που εκτόξευσε η Β. Κορεά μπορεί να πλήξει ακόμα και τις ΗΠΑ

Σημειώνεται ότι σε άλλες περιπτώσεις εκτοξεύσεων πυραύλων, η Βόρεια Κορέα παρέμεινε σιωπηλή για περισσότερο από 24 ώρες πριν ανακοινώσει τα νέα στον λαό της. Αλλά αυτή τη φορά, η ενημέρωση έγινε αυθημερόν, με το πλήθος να χειροκροτά και να δείχνει ενθουσιασμένο με τα νέα.

«Είμαι πολύ σίγουρος και πιστεύω ότι η επιτυχία του Hwasong-15. Αυτό δείχνει στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο πόσο ισχυρή είναι η στρατιωτική μας δύναμη» δήλωσε Κορεάτης.

Η νέα εκτόξευση πυραύλου αποτελεί πρόκληση για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν θα «καταφέρει» να αποκτήσει τέτοια ικανότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top