Συμμορία αποκεφάλισε άνδρα και του ξερίζωσε την καρδιά

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα την εξαρθρώσει

Συμμορία αποκεφάλισε άνδρα και του ξερίζωσε την καρδιά

Μέλη της Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), μιας εξαιρετικά βίαιης συμμορίας την οποία είχαν ιδρύσει πριν από δεκαετίες μετανάστες από το Ελ Σαλβαδόρ και την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί να εξαλείψει, δολοφόνησαν έναν άνδρα με 100 μαχαιριές σε μια περιοχή κοντά στην Ουάσινγκτον.

Το πτώμα του θύματος βρέθηκε την 5η Σεπτεμβρίου σε έναν πρόχειρο τάφο, σκαμμένο σε πάρκο στο Γουίτον στο Μέριλαντ και ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί.

Ο Μιγκέλ Άνχελ Λόπες Αμπρέγο, μέλος της συμμορίας αυτής φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κατάφερε το πρώτο χτύπημα στο θύμα. Ο ίδιος έχει προφυλακιστεί χωρίς καμιά πιθανότητα προσωρινής αποφυλάκισής του με την καταβολή εγγύησης, κατ' εντολή δικαστή της κομητείας Μοντγκόμερι.

 

Σύμφωνα με τον Montgomery Community Media, έναν τοπικό ειδησεογραφικό οργανισμό στην κατοχή του οποίου περιήλθαν έγγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, το θύμα αποκεφαλίστηκε, ενώ τα μέλη της συμμορίας του ξερίζωσαν την καρδιά και την πέταξαν μέσα στον τάφο.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αστυνομικοί έλαβαν την πληροφορία ότι η ανθρωποκτονία αυτή διαπράχθηκε από μέλη της συμμορίας MS-13, συμπεριλαμβανομένου του Λόπες Αμπρέγο, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Το θύμα μαχαιρώθηκε πάνω από 100 φορές», εξήγησε η αστυνομική διεύθυνση της κομητείας σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Η Μάρα Σαλβατρούτσα θεωρείται μια από τις σκληρότερες εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στις ΗΠΑ. Σχηματίστηκε τη δεκαετία του 1980, αρχικά για την προστασία μεταναστών από το Ελ Σαλβαδόρ έναντι άλλων συμμοριών των δρόμων του Λος Άντζελες. Σταδιακά, εξαπλώθηκε σε σχεδόν όλη την κεντρική Αμερική.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που δηλώνει ότι αποτελεί μια από τις προτεραιότητές του η καταπολέμηση της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στη συγκεκριμένη συμμορία για να δικαιολογήσει τη σκληρή στάση του έναντι των μεταναστών που παραβαίνουν τον νόμο αλλά και την εξαγγελία του ότι θα ανεγείρει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top