Μέρκελ: Προτιμά ξανά εκλογές παρά κυβέρνηση μειοψηφίας

«Είμαι πολύ επιφυλακτική. Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τέτοιο» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος

«Πολύ επιφυλακτική» για το ενδεχόμενο κυβέρνησης μειοψηφίας δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση οι νέες εκλογές θα ήταν προτιμότερες.

«Ο δρόμος της κυβέρνησης μειοψηφίας πρέπει να γίνει αντικείμενο πολύ εντατικής σκέψης. Είμαι πολύ επιφυλακτική. Δεν είχα σχεδιάσει κάτι τέτοιο», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και πρόσθεσε:

«Έτσι ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι πιο δύσκολος από ό,τι θα θέλαμε, αλλά καθιστά εφικτή μια σταθερή φάση κατά την οποία θα μπορούσαμε να θέσουμε νέες κατευθυνσεις-το πώς, θα το αποφασίσει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον αέρα η Μέρκελ! Ναυάγησαν οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

«ΟΧΙ» ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ - ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΝΕΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

«Όχι» σε «μεγάλο» συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) είπε πριν από λίγο ο Αρχηγός των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών(SPD) Μάρτιν Σουλτς, επιμένοντας στην θέση που έλαβε το κόμμα του ήδη από το βράδυ των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου.

Ο Σουλτς τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών:

«Η Χριστιανική Ένωση, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και οι Πράσινοι έφεραν την χώρα σε δύσκολη κατάσταση. Θεωρούμε σημαντικό οι ψηφοφόροι της χώρας μας να αξιολογήσουν την κατάσταση εκ νέου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε μεγάλο συνασπισμό. Σε αυτό δεν αλλάζει τίποτα και μία πιθανή αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ», δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top