Για αιχμαλωσία του πρωθυπουργού κατηγορεί τη Σαουδική Αραβία ο Πρόεδρος του Λιβάνου

Ο Michel Aoun πυροδοτεί την ένταση της Βηρυτού με το Ριάντ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Aoun, δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει υπό κράτηση τόσο τον ίδιο τον πρωθυπουργό Saad Hariri όσο και την οικογένειά του.

O Πρωθυπουργός, Saad Hariri

Ο Hariri παραιτήθηκε πριν από 12 ημέρες, με βιντεοσκοπημένη εμφάνισή του από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας. Η απόφασή του αυτή σόκαρε τη χώρα του, προκαλώντας αναταραχές και αντιδράσεις. Έκτοτε, δεν έχει επιστρέψει στον Λίβανο.

Ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Aoun

«Δεν έχουμε μέχρι σήμερα ζητήσει την επιστροφή τους, αλλά έχουμε επιβεβαιώσει ότι (η οικογένειά του) επίσης κρατείται και μέλη της οικογένειας υφίστανται σωματική έρευνα εξερχόμενα και εισερχόμενα στο σπίτι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Aoun.

Αφίσες υποστήριξης στον Hariri στους δρόμους της Βηρυτού, με τίτλο "Είμαστε όλοι μαζί σου"

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος ανέβασε τους τόνους, κατηγορώντας την Σαουδική Αραβία ότι έχει αιχμάλωτο τον Hariri, του οποίου την παραίτηση δεν έκανε δεκτή. Τόνισε, μάλιστα, ότι θέλει να γυρίσει ο ίδιος στη χώρα και να την επιβάλλει.

O λογαριασμός του Hariri στο Twitter

Το Ριάντ διαψεύδει τις κατηγορίες περί κράτησης, ενώ και ο ίδιος ο Hariri διεμήνυσε σήμερα μέσω Twitter ότι θα επιστρέψει σύντομα στη χώρα του, όπως υποσχέθηκε, και ότι είναι καλά. «Θα δείτε» έγραψε μυστηριωδώς, χωρίς να πει καμία άλλη λεπτομέρεια.

To tweet με το οποίο απευθύνθηκε στον λαό του Λιβάνου: 

«Επαναλαμβάνω κι επιβεβαιώνω ότι είμαι καλά και ότι θα επιστρέψω, αν θέλει ο Θεός, στον αγαπημένο Λίβανο, όπως σας υποσχέθηκα». 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top