Ζιμπάμπουε: «Ο Mugabe είναι ασφαλής, στόχος μας οι εγκληματίες γύρω από αυτόν» λέει ο στρατός

Κάλεσε και τις λοιπές δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να συνεργαστούν

Σε μία έκτακτη ανακοίνωση μετά την κατάληψη του κτιρίου και την απόκτηση του ελέγχου του κρατικού καναλιού της χώρας, ο στρατός της Ζιμπάμπουε έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας ότι «αυτό δεν είναι ένα πραξικόπημα» και πως ο πρόεδρος Robert Mugabe είναι σώος και ασφαλής.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των δυνάμεων του στρατού, υποστράτηγος S.B. Moyo ειπε ότι ο στρατός στρέφεται εναντίον «εγκληματιών γύρω από τον πρόεδρο Mugabe», που έχουν οδηγήσει το έθνος σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ο Moyo κάλεσε και τις λοιπές δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να συνεργαστούν με τον στρατό «για το καλό της χώρας» και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε προβοκατόρικη κίνηση θα απαντηθεί «καταλλήλως».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στην πρωτεύουσα Χαράρε και οχήματα του στρατού θεάθηκαν στους δρόμους.

Τη Δευτέρα, ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ζιμπάμπουε, στρατηγός Constantino Guveya, είχε απειλήσει με «παρέμβαση» για να ηρεμήσει τις πολιτικές εντάσεις γύρω από τον πιθανό διάδοχο του 93χρονου Mugabe.

Το κυβερνών κόμμα ZANU-PF κατηγόρησε τον στρατηγό για «προδοτική συμπεριφορά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top