Αστυνομικοί στο σπίτι του Νετανιάχου μετά το σκάνδαλο διαφθοράς

Διεξάγεται έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η εμπλοκή του Ισραηλινού Πρωθυπουργού

Σε δυο υποθέσεις διαφθοράς κατηγορείται ότι εμπλέκεται ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος κατέθεσε για πέμπτη φορά στους αστυνομικούς.

Όπως βλέπετε στο video, οι κάμερες κατέγραψαν περιπολικό να εισέρχεται στην επίσημη οικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τους εικονολήπτες των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι αστυνομικοί έφτασαν εκεί αργά το απόγευμα.

Να σημειώσουμε, ότι στην οικία του Νετανιάχου είχαν δοθεί και οι προηγούμενες καταθέσεις.

Στελέχη της αστυνομίας και αξιωματούχοι του γραφείου του πρωθυπουργού αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όμως διαβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για μια ακόμη ανάκριση, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τις πηγές τους.

Δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη σε βάρος του Νετανιάχου, ο οποίος είναι πρωθυπουργός από το 2009 και αρνείται ότι έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα.

Ο Νετανιάχου είναι ύποπτος για δύο υποθέσεις: η μία αφορά την αποδοχή δώρων από επιχειρηματίες και η άλλη τις συζητήσεις που είχε με έναν ισραηλινό εκδότη και αφορούσαν τον περιορισμό του ανταγωνισμού στον τομέα των μέσων ενημέρωσης με αντάλλαγμα την πιο θετική κάλυψη του έργου της κυβέρνησης.

Στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό ότι συνεργάτης του πρωθυπουργού ανακρίθηκε στο πλαίσιο μιας άλλης έρευνας που αφορά μια συμφωνία ύψους 2 δισεκ. δολαρίων με τη Γερμανία για την προμήθεια υποβρυχίων.

Οι σχέσεις του Νετανιάχου με τα ΜΜΕ ήταν πάντοτε δύσκολες. Στο τέλος της πρώτης πρωθυπουργικής του θητείας κατηγόρησε τον τύπο ότι στην προεκλογική εκστρατεία του 1999 κρατησε εχθρική στάση απέναντί του. Μάλιστα ενθάρρυνε τους οπαδούς του να φωνάζουν το σύνθημα «φοβάστε», απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Σήμερα αποφεύγει τις συνεντεύξεις και προτιμά ομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top