Στα Paradise Papers και ο πρίγκιπας Κάρολος

Μετά την Ελισάβετ και η δικές του επενδύσεις στο μικροσκόπιο

Μετά τη βασίλισσα Ελισάβετ και το όνομα του πρίγκιπα Καρόλου εμπλέκεται στο νέο σκάνδαλο των Paradise Papers.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε επενδύσει 2,96 εκατ. λίρες σε τέσσερα fund στα νησιά Κέιμαν.

Διαβάστε επίσης: Paradise Papers: Σε offshore έβαζε τα λεφτά της η Βασίλισσα Ελισάβετ και υπουργοί του Τραμπ

Η επένδυση χρονολογείται από το 2007 και ήρθε στο φως από τη διαρροή των εμπιστευτικών εγγράφων της δικηγορικής εταιρείας Appleby.

Την ίδια χρονιά το Δουκάτο της Κορνουάλης αγόρασε κρυφά μετοχές σε εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες για τη βιώσιμη διαχείριση των δασών «Sustainable Forestry Management Ltd», στην οποία διευθυντικό στέλεχος ήταν ο φίλος του πρίγκιπα Κάρολου, Χιου βαν Κίτσεμ.

Όπως αποκαλύπτουν τα Paradise Papers εβδομάδες αργότερα ο 68χρονος πρίγκιπας άρχισε εκστρατεία για περιβαλλοντικές συμφωνίες που θα ενίσχυαν τις μετοχές της εταιρείας, χωρίς να δηλώσει την επένδυσή του.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας τριπλασίασε τα χρήματά του μέσα σε ένα χρόνο, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πώς έγινε αυτό.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, για τα ιδιωτικά οικονομικά του συμφέροντα ο Πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει την πολιτική του επιρροή.

«Οι ενέργειες και στις δύο επενδύσεις είναι νόμιμες και δεν υπάρχει καμία υπόνοια φοροδιαφυγής», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Παλατιού, σύμφωνα δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι εν λόγω επενδύσεις -σύμφωνα με το Παλάτι- δεν αποκομίζουν κανένα φορολογικό πλεονέκτημα βάσει της τοποθεσίας τους ή οποιασδήποτε άλλης πτυχής της δομής τους, ως εκ τούτου δεν υπάρχει απώλεια εσόδων.

Ο Σερ Άλιστερ Γκράχαμ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας για τη Δημόσια Ζωή, δήλωσε ότι οι ενέργειες του πρίγκιπα Κάρολου αποτελούν σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων.

Η βουλευτής των Εργατικών και επικεφαλής καμπάνιας υπέρ της φορολόγησης, Μάργκαρετ Χοτζ είπε ότι «πρέπει αν υπάρχει διαφάνεια σε όλες τις επενδύσεις που γίνονται από το Δουκάτο της Κορνουάλης».

Παρά το σάλο πάντως, ο Κάρολος μαζί με την Καμίλα δεν φαίνεται να ανησύχησε για τις αποκαλύψεις και όπως θα δείτε και το βίντεο συνέχισαν το επίσημο ταξίδι τους στο Νέο Δελχί, πραγματοποιώντας επίσκεψη στο μνημείο για τους πεσόντες στρατιώτες στον πόλεμο της Ινδίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top