Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στη Νέα Υόρκη

Χαρακτηρίζει «στρατιώτη του Χαλιφάτου» τον Σαΐποφ

Την ευθύνη για το μακελειό στο κέντρο της Νέας Υόρκης ανέλαβε ο ISIS, χαρακτηρίζοντας τον δράστη Σαϊφούλο Σαΐποφ, ως «στρατιώτη του Χαλιφάτου».

Διαβάστε επίσης: Βίντεο με τους πέντε Αργεντίνους λίγο πριν σκοτωθούν στη Νέα Υόρκη

Ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Υόρκη δευτερόλεπτα αφότου σκόρπισε το θάνατο

Σκηνές αλλοφροσύνης στη Νέα Υόρκη – Η δραματική διάσωση μαθητών μέσα από σχολικό λεωφορείο

Πανικός στη Νέα Υόρκη! Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης

Μετά από την δήλωση του ίδιου του Σαΐποφ ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «αλ Νάμπα» ανέφερε ότι ο 29χρονος μακελάρης που παρέσυρε και σκότωσε με το φορτηγάκι του 8 ανθρώπους είναι «στρατιώτης του χαλιφάτου».

Παρ’ όλ’ αυτά, στο κείμενο, ο ISIS δεν αναφέρει πουθενά ότι συνδέεται ή ότι συντόνισε την επίθεση στο Μανχάταν μαζί με τον δράστη.

Αντίθετα υποστηρίζει ότι ήταν ένα χτύπημα εμπνευσμένο από τη δράση του και πανηγυρίζει για την επίθεση αυτή.

Ο Σαΐποφ από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι πραγματοποίησε την επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους και μάλιστα είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να υψώσουν το λάβαρο του Χαλιφάτου στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε ριζοσπαστικοποιήθηκε, εκτιμάται όμως ότι αυτό έγινε μετά το 2010, όταν έφτασε στις ΗΠΑ ως μετανάστης και κέρδισε την «πράσινη» κάρτα μέσα από κλήρωση.

Την ίδια ώρα, φίλοι και συγγενείς των 8 θυμάτων του Σαΐποφ πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης πορεία μνήμης στον ποδηλατόδρομο, όπου δέχθηκαν τη φονική επίθεση.

Κρατώντας αναμμένα κεριά, άλλοι περπατώντας και άλλοι κάνοντας ποδήλατο τίμησαν τους ανθρώπους που ξεψύχησαν δίπλα από τον ποταμό Χάντσον.

Δύο γυναίκες κρατούσαν τη σημαία της Αργεντινής στη μνήμη των πέντε φίλων από το Ροζάριο που είχαν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την 30η επέτειο της αποφοίτησής τους από το Πολυτεχνείο.

Την Πέμπτη μάλιστα αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, άρχισαν να τοποθετούν μπάρες από μπετόν σε 57 σημεία, όπου μπορεί να περάσει ένα αυτοκίνητο και προκαλέσει ένα ανάλογο μακελειό μ’ αυτό του Μανχάταν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top