Κατέρρευσε τούνελ σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών στη Β. Κορέα – Πάνω από 100 νεκροί

Τι αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης- ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:09

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την κατάρρευση υπό κατασκευή  σήραγγας σε πεδίο πυρηνικών δοκιμών Punggye – ri στη Βόρεια Κορέα.

Τα βρετανικά tabloids, όπως η Mirror, η Sun και η Express επικαλούνται το ιαπωνικό κανάλι TV Asahi, το οποίο αποκάλυψε το τραγικό αυτό δυστύχημα, αν και δεν κατέστησε σαφές πότε συνέβη.

Το Yonhap News Agency πάλι ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 200, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το συμβάν. 

Το Punggye – ri ήταν το πεδίο από όπου έγινε η έκτη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, όμως παραμένει άγνωστο αν η δοκιμή αυτή προκάλεσε εμμέσως ή αμέσως την κατάρρευση της σήραγγας.

Ξένοι αναλυτές και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που υπάρχεις στις κακοσυντηρημένες πυρηνικές εγκαταστάσεις της Β. Κορέας, ενώ τη Δευτέρα η Νότια Κορέα είχε προειδοποιήσει ότι μια νέα πυρηνική δοκιμή στο συγκεκριμένο πεδίο μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική κατάρρευσή του, με την απειλή της διαρροής ραδιενεργών υλικών να είναι πιο ορατή από ποτέ.

Και η Κίνα εξέδωσε προειδοποίηση για την κατάσταση της συγκεκριμένης εγκατάστασης, καλώντας την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας να αναλάβει δράση

 

Δείτε περισσότερα στο video

 

 Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top