Mια θάλασσα από σκουπίδια στην Καραϊβική – Τεράστια η ζημιά που προκαλείται στους ωκεανούς

Μια φωτογράφος καταγράφει την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή

Την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που συντελείται στο περιβάλλον από τα σκουπίδια που πετάνε οι άνθρωποι, κατέγραψε με τον φακό της η φωτογράφος Κάρολαϊν Πάουερ.

Η Πάουερ που ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογράφιση, αποφάσισε να αναδείξει αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα, δημοσιεύοντας στην προσωπική της σελίδα στο Facebook  φωτογεαφίες που προκαλούν σοκ.

Τα στιγμιότυπα τρσβήχτηκαν μεταξύ των νησιών Roatan και Cayos Cochinos ανοικτά των ακτών της Ονδούρας, και απεικονίζουν έναν τεράστιο σκουπιδότοπο από πλαστικά πιρούνια, μπουκάλια και άλλα απορρίμματα.

Θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για αυτό το ζήτημα, η φωρογράφος μέσω της προσωπικής της σελίδας, κάλεσε τον κόσμο να αναλογιστεί ις συνέπειες των πλαστικών μιας χρήσης στο περιβάλλον και τι μπορεί να κάνει ο καθένας από μας γι’ αυτό.

«Σκεφθείτε την καθημερινή σας ζωή. Σε τι συσκευασία σας σερβίρανε το φαγητό που αγοράσατε την τελευταία φορά που ήσαστε καθ’ οδόν; Είναι πολλές οι πιθανότητες να σας το σερβίρανε σε συσκευασία από φελιζόλ με πλαστικά μαχαιροπήρουνα μέσα σε πλαστική σακούλα. Χρησιμοποιείτε ακόμη πλαστικές σακούλες απορριμάτων. Πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών; Πλαστική μεμβράνη στα φαγητά σας. Αγοράζετε χαρτί υγείας τυλιγμένο σε πλαστικό αντί για χαρτί. Βάζετε τα τρόφιμα και τα λαχανικά σας σε πλαστικές σακούλες στο σούπερμάρκετ;», γράφει στην ανάρτησή της.



 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top