Προσοχή σκληρές εικόνες: Περισσότερα από 1.100 παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό στη Γούτα της Δαμασκού

Με το σταγονόμετρο φτάνει η ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή που είναι υπό πολιορκία

Σοκάρουν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την περιοχή της Γούτας στην ανατολική Συρία, εκεί όπου περισσότερα από 1.100 παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

Με την Γούτα -την οποία ελέγχουν οι αντάρτες- να βρίσκεται υπό συνεχή πολιορκία από τα κυβερνητικά στρατεύματα του Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για τους 400.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, η ανθρωπιστική βοήθεια φτάνει με το σταγονόμετρο ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών,  232 παιδιά υπέστησαν οξύ υποσιτισμό βαριάς μορφής και 882 οξύ υποσιτισμό μέτριας μορφής, διευκρινίζοντας ότι άλλα 1.589 παιδιά βρίσκονται σε «κίνδυνο».

Όπως τονίζεται στον ιστότοπο της Unicef, ο οξύς υποσιτισμός βαριάς μορφής διαγιγνώσκεται σε ένα «αδύναμο και αποστεωμένο παιδί το οποίο έχει ανάγκη επείγουσας θεραπείας για να επιβιώσει».

«Τα παιδιά που πάσχουν από οξύ υποσιτισμό βαριάς μορφής έχουν πολύ μικρό βάρος σε σχέση με το ύψος τους και παρουσιάζουν βαριά μυϊκή αδυναμία».

Η Μόνικα Άουαντ, αξιωματούχος της Unicef, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, λέγοντας πως «με τον ποκλεισμό της Γούτας και την αύξηση των τιμών των τροφίμων, το πρόβλημα του υποσιτισμού επιδεινώνεται. Οι μητέρες δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας, γεγονός που τις αποδυναμώνει με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους».

Η Άουαντ αναφέρθηκε στον πρόσφατο θάνατο δύο βρεφών, ενός κοριτσιού 34 ημερών και ενός αγοριού 45 ημερών, «εξαιτίας του ανεπαρκούς θηλασμού, σύμφωνα με τον γιατρό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top