Βρετανία: Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το κόστος του Brexit πριν από οριστική συμφωνία

Τι δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox

Βρετανία Δεν υπολογίζουμε το κόστος του Brexit

To κόστος της απομάκρυνσης από την ΕΕ θα μπορεί να υπολογίσει η Βρετανία μόνο μετά από συμφωνία για το Brexit, όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου της χώρας, Liam Fox.

O Fox επεσήμανε ότι η Βρετανία θα προσφέρει «περισσότερες διαβεβαιώσεις» στις άλλες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ σχετικά με το Brexit πριν από τις επόμενες διαπραγματεύσεις του Δεκεμβρίου.

«Δεν γνωρίζω ποιο είναι το ποσό, αλλά είναι πολύ σαφές ότι το οριστικό κόστος μπορούμε να το γνωρίζουμε μόνο στο πλαίσιο μιας οριστικής συμφωνίας», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Πέραν της υπερβολής σχετικά με το κόστος του διαζυγίου, υπάρχει στην πραγματικότητα μεγάλος βαθμός συνεργασίας μεταξύ μας».

Η Theresa May εξασφάλισε αναστολή των συνομιλιών την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι, η κυβέρνηση θα δείξει, σύμφωνα με τον Fox, ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» στην πρώτη φάση των συνομιλιών, που περιλαμβάνουν και το αποκαλούμενο «κόστος του διαζυγίου».

Τόνισε, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρήσει «μπλόφα» τον ισχυρισμό της Βρετανίας ότι είναι έτοιμη και για μη συμφωνία, ενώ χαρακτήρισε «όχι ακριβώς ένα εφιαλτικό σενάριο» τις εμπορικές συναλλαγές με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Ο Fox έκλεισε λέγοντας «θα προτιμούσα να υπάρξει συμφωνία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top