Macron: Δεν τελειώνει ο πόλεμος κατά του ISIS με την απελευθέρωση της Ράκκας - Θα πολεμάμε για όσο χρειαστεί

Κάθετος ο Γάλλος Πρόεδρος σε ανακοίνωσή του

Μάχη κατά των τζιχαντιστών της Συρίας θα συνεχίσουν να κάνουν οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας. Ο πρόεδρος Emmanuel Macron, ήταν κάθετος: «Η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσε με την απελευθέρωση της Ράκας και η Γαλλία θα συνεχίσει τη στρατιωτική της προσπάθεια για όσο χρειαστεί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά με ανακοίνωση το προεδρικό γραφείο.

Η απελευθέρωση της Ράκκας πρέπει να οδηγήσει σε ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς για την αποκατάσταση της σταθερότητας, ενώ  «οι προκλήσεις της σταθερότητας και της ανοικοδόμησης δεν θα είναι μικρότερες από εκείνες της στρατιωτικής εκστρατείας», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία προμήθευσε όπλα τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όσο οι ειδικές δυνάμεις της επιχειρούν στη Ράκκα, βομβαρδίζοντας το Ισλαμικό Κράτος, στο πλαίσιο επιχειρήσεων του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων που, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, το πολεμά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται, ακόμα, η σημασία του σεβασμού όλων των κοινοτήτων από τη διακυβέρνηση της Ράκκας.

«Η Συρία πρέπει επιτέλους να βρει τη διέξοδο από τον εμφύλιο πόλεμο, που τροφοδότησε την τρομοκρατία έπειτα από την καταστολή του δημοκρατικού κινήματος από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Μια πολιτική μετάβαση, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ», υπογραμμίζει η ανακοίνωση στο τέλος.

O Γάλλος Πρόεδρος είχε απειληθεί από τον ISIS πριν από μερικούς μήνες, όταν κυκλοφόρησε σε τζιχαντιστική ιστοσελίδα η παρακάτω φωτογραφία.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top