Το «ευχαριστώ» της Τερέζα Μέι στους 70.000 Έλληνες της Βρετανίας – Ζητά να μην εγκαταλείψουν τη χώρα

«Πρωταρχικός στόχος να διασφαλίσω ότι θα συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν»

H Τερέζα Μέι ευχαριστεί τους 70.000 Έλληνες της Βρετανίας

Με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να είναι σε εξέλιξη προκαλώντας ανασφάλεια σε πολλούς πολίτες ξένων κρατών που ζουν και εργάζονται στην Βρετανία, η Τερέζα Μέι μίλησε στον Γιάννη Ανδριτσόπουλο από τα «Νέα», και είπε «ευχαριστώ» στους 70.000 Έλληνες της Βρετανίας, καθησυχάζοντας τους πως η ζωή τους μετά το Brexit δεν θα αλλάξει:

«Πρώτα απ' όλα θέλω να πω "ευχαριστώ" στους 70.000 Έλληνες πολίτες που επέλεξαν να κάνουν τη Βρετανία σπίτι τους. Εκτιμούμε τη σημαντική συνεισφορά τους στον πολιτισμό και στην κοινωνία μας, στα πανεπιστήμια και την οικονομία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Παράλληλα, τόνισε πως θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα παραμείνουν στη Βρετανία:

«Αναγνωρίζω ότι το δημοψήφισμα προκάλεσε κάποια αβεβαιότητα και γι' αυτόν τον λόγο καταστήσαμε το θέμα των δικαιωμάτων των πολιτών πρώτη προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις (…) Θέλω οι αναγνώστες σας να γνωρίζουν ότι επιθυμούμε να παραμείνουν στη χώρα όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν φτιάξει της ζωή τους στη Βρετανία, όπως και όλοι οι πολίτες της ΕΕ. Παραμένει ένας από τους πρώτους μου στόχους, να διασφαλίσω ότι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν όπως και πριν».

Τέλος, αναφερόμενη στις στενές σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας, η Τερέζα Μέι είπε:

«Η Βρετανία και η Ελλάδα έχουν βαθείς δεσμούς εδώ και πολλούς αιώνες. Από την ισχυρή εμπορική σχέση που έχουμε ως η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά σας, μέχρι την αλληλοϋποστήριξη σε περιόδους σύγκρουσης (…)Η Ελλάδα ιδιαίτερα με την πλούσια ιστορία και τις πανέμορφες ακτές της, θα είναι πάντα δημοφιλής προορισμός για εκατομμύρια Βρετανούς παραθεριστές».


Φώτο: Αssociated Press

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top