Ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό του Emmanuel Macron; Ο σεφ του αποκαλύπτει

Οι παραξενιές της Brigitte -Πρώτη ανάρτηση: 19-10-2017 18:48

Ο Guillaume Gomez είναι επικεφαλής σεφ στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας εδώ και χρόνια. Μάλιστα, μαγείρευε για τον Jacques Chirac επί 10 χρόνια. Τώρα, δεν μαγειρεύει απλά για το ζεύγος Macron, αλλά και για όλους τους καλεσμένους του.  

Γαλλικό κανάλι τον ρώτησε για τις ιδιοτροπίες του προεδρικού ζεύγους, εκείνος, όμως, δεν θέλησε να τις αποκαλύψει. «Από τη στιγμή που με εμπιστεύονται, πρέπει να το σεβαστώ» είπε χαρακτηριστικά.

Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ένα από τα αγαπημένα φαγητά του Emmanuel Macron είναι τα Mini Cordon Bleus, τυροκροκέτες, δηλαδή, με ζαμπόν.

Η Brigitte, από τη μεριά της, του έδωσε μια οδηγία, την οποία ο ίδιος ακολουθεί πιστά: Να μαγειρεύει μόνο με εποχιακά προϊόντα. Ακόμα, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έχει ζητήσει να της σερβίρουν 10 μερίδες φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα.

«Βρίσκομαι στο προεδρικό μέγαρο εδώ και 20 χρόνια. Όταν πρωτοήρθα, όλοι οι συνάδελφοί μου, από τον σεφ ζαχαροπλαστικής ως τον σεφ για τις σάλτσες, ήταν εδώ από τον στρατηγό De Gaulle! Η τέχνη μεταδίδεται από σεφ σε σεφ. Συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τα αρχεία των σεφ του προεδρικού μεγάρου, αλλά δεν είμαστε αποκομμένοι από τον σύγχρονο κόσμο. Δεν μαγειρεύουμε σήμερα όπως μαγειρεύαμε πριν από είκοσι ή πενήντα χρόνια. Υπάρχουν παραδοσιακά πιάτα αλλά τα κάνουμε πιο ελαφριά με τεχνικές σύγχρονες» είπε μεταξύ άλλων ο Gomez.

Επομένως, αν έρθουν ποτέ η Brigitte κι ο Emmanuel σπίτι σας και θέλετε κάτι να τους κεράσετε, πάρτε ιδέες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top