Τουρκία: Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό όχημα στη Μερσίνη

Σημειώθηκε σε έναν δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής - Νέα Ενημέρωση 19:27

Δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας στην πόλη της Μερσίνης, στη νότια Τουρκία.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: HURRIYET

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Τα περιπολικά και οι κλούβες της αστυνομίας αποτελούν συχνά στόχο των Κούρδων αυτονομιστών.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: HURRIYET

Η έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της Μερσίνης, στη συνοικία Γενισεχίρ. Στην περιοχή, που έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Ο δήμαρχος της πόλης Μπουρχανετίν Κοτζαμάζ, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk ότι η επίθεση σημειώθηκε σε έναν δρόμο όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη της περιοχής. Η έκρηξη, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης έγινε με τηλεχειριστήριο στις 17.20 και το λεωφορείο πήρε αμέσως φωτιά. Ο νομάρχης Μερσίνης δήλωσε ότι οι αστυνομικοί είναι σε καλή κατάσταση. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποσντάγ, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στους τραυματίες και ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας. 

Ανάμειξη ΗΠΑ στην επίθεση;

Τουρκικές ιστοσελίδες θέτουν το ερώτημα αν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Μερσίνη κρύβονται οι ΗΠΑ. Και αυτό επειδή, όπως λένε, η επίθεση έγινε έπειτα από τη δήλωση του Αμερικανού Πρέσβη, Τζον Μπας, ότι «χάρη σε μας, εδώ και εννέα μήνες, τρομοκρατική επίθεση δεν έγινε». Η δήλωση έγινε στην τελευταία συνέντευξη τύπου του πρέσβη, πριν αναχωρήσει από την Τουρκία, έπειτα από τη λήξη της θητείας του.

 

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top