Πανικός στο Μαλάουι: Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από επιθέσεις βρικολάκων – Πέντε άνθρωποι νεκροί από «κυνηγούς»

Κλιμακώνεται η κρίση – Ο Πρόεδρος της χώρας επισκέπτεται σήμερα -Παρασκευή και 13-, τους τόπους των επιθέσεων

"Βαμπίρ" σπέρνουν τον τρόμο στο Μαλάουι

Στα άκρα φαίνεται πως έχει φτάσει η κρίση με τους.. βρικόλακες στο Μαλάουι. Το κύμα φόβου που έχει κατακλύσει τις τελευταίες μέρες τη χώρα όλο και μεγαλώνει, ενώ μέχρι στιγμής, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, επειδή θεωρήθηκε ότι πίνουν ανθρώπινο αίμα.

Χαρακτηριστικό του πανικού που έχει προκληθεί, είναι ότι ο Πρόεδρος του Μαλάουι, Peter Mutharika, ετοιμάζεται σήμερα Παρασκευή και 13 να επισκεφτεί τις περιοχές όπου έγιναν οι αναφορές για επιθέσεις βαμπίρ που «ρουφάνε» το αίμα των κατοίκων.

Ο τρόμος για τα βαμπίρ ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, έπειτα από μια φήμη που άρχισε να κυκλοφορεί, υποστηρίζοντας ότι αυτόκλητοι κυνηγοί στις πόλεις Mulanje, Phalombe and Chiradzulu, άρχισαν να στήνουν μπλόκα και να επιτίθενται σε ανθρώπους που θεωρούσαν είτε ότι είναι βρικόλακες, είτε ότι συνεργάζονταν με βρικόλακες για τελετουργικούς σκοπούς.

Αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους, με τον Πρόεδρο της χώρας, Peter Mutharika να ζητά από τον κόσμο να ηρεμήσει, και από τους θρησκευτικούς ηγέτες να προσευχηθούν με τις κοινότητες, όσο η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Μάλιστα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, καθώς η «κυβέρνηση ψάχνει να βρει τις αιτίες του προβλήματος».

Ο Peter Mutharika θα ξεκινήσει από σήμερα τις επισκέψεις στις πόλεις Mulanje, Phalombe και Chiradzulu προκειμένου να απευθυνθεί προσωπικά στον κόσμο.

Χαρακτηριστικό πάντως του πανικού που έχει προκληθεί, είναι ότι για λόγους ασφαλείας η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη δραστικών μέτρων, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν περισσότερες εκδικητικές επιθέσεις και περισσότεροι θάνατοι. Η απαγόρευση κυκλοφορίας περιορίζει την κίνηση σε μόλις δέκα ώρες την ημέρα, από τις 7 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Τέλος λόγω των εξελίξεων, τα Ηνωμένα Έθνη αναγκάστηκαν να αποσύρουν το προσωπικό τους από δύο περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας, λόγω των οδοφραγμάτων που έχουν στηθεί στα σημεία εκείνα.

ΠΗΓΗ: http://www.nydailynews.com/news/world/people-killed-vampire-hunters-malawi-article-1.3558625

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top