Ερντογάν: Αναιδής ο Αμερικανός Πρέσβης

«Ντροπή αν μια ολόκληρη Αμερική την διοικεί ένας πρέσβης στην Άγκυρα»

Ερντογάν: Αναιδής ο Αμερικανός Πρέσβης

«Ντροπή αν μια ολόκληρη Αμερική την διοικεί ένας πρέσβης στην Άγκυρα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας και σήμερα, Πέμπτη, ότι ο Αμερικανός Πρέσβης είναι πίσω από την απόφαση για άρση των θεωρήσεων διαβατηρίων, αποκαλώντας τον μάλιστα αναιδή. Η ομιλία έγινε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, σε συνάντησή του με τους νομάρχες της Τουρκίας.

«Το λέω καθαρά, το θέμα εδώ το προκάλεσε ένας πρέσβης. Είναι απαράδεχτο η Αμερική να θυσιάζει έναν στρατηγικό της συνέταιρο για έναν αναιδή πρέσβη. Δεν είναι δυνατόν να πούμε ναι σε αυτό. Ντροπή αν μια ολόκληρη Αμερική την διοικεί ένας πρέσβης στην Άγκυρα. Έπρεπε να του πουν ‘εσύ δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι έτσι στον σύμμαχό μου’. Αλλά δεν το είπαν αυτό. Αυτό το λάθος έγινε από τον πρέσβη. Αν ο πρέσβης λέει το έκανα αυτό στο όνομα της κυβέρνησής μου και ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος το υποστηρίζουν αυτό, να μας συγχωρέσουν αλλά και εμείς θα στηρίξουμε την απόφαση που πήραμε».

Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την ομιλία του, έδωσε ακόμη εντολή στον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, από δω και πέρα οι αρχές ασφαλείας της χώρας να μην χρησιμοποιούν το όπλο Sig Sauer. «Θα χρησιμοποιούμε τα δικά μας όπλα, αυτά που παράγουμε εμείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top