Κρανίου τόπος η Καλιφόρνια! Στους 23 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές

180 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 3.500 σπίτια έχουν γίνει στάχτη

Στους 23 ανέβηκαν οι νεκροί από τις καταστροφικές φωτιές που κατακαίνε την Καλιφόρνια από την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι περισσότεροι έχουν καταγραφεί στην επαρχία Σονόμα, όπου 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι δέκα έχουν καταγραφεί σε τρεις ακόμα επαρχίες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην πολιτεία της Καλιφόρνιας είχαν σαν αποτέλεσμα τα μέτωπα της φωτιάς να αναζωπυρωθούν την Τετάρτη και οι αρχές να διατάξουν την εκκένωση και άλλων σπιτιών.

Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ελέγξουν τις φλόγες, που έχουν κάνει στάχτη σχεδόν ολόκληρη τη βόρεια Καλιφόρνια και τουλάχιστον 3.500 σπίτια και επιχειρήσεις.

Η πόλη Καλιστόγκα, των 5.000 κατοίκων έχει εκκενωθεί, όπως επίσης και μεγάλο μέρος της πόλης Σονόμα, με αποτέλεσμα την Τετάρτη το βράδυ να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος στις κεντρικές οδικές αρτηρίες από τα αυτοκίνητα που αποχωρούσαν άρον άρον από την περιοχή.

Οι κάτοικοι μαζεύουν ό,τι μπορούν από τα υπάρχοντά τους και εγκαταλείπουν τις περιουσίες τους, καθώς οι φλόγες των πιο καταστροφικών πυρκαγιών στην ιστορία της Καλιφόρνια, κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι τώρα έχουν καεί 868 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των πυροσβεστών.

Την Τετάρτη τα μέτωπα των πυρκαγιών είχαν φτάσει 22 από 17 που ήταν την Τρίτη, με τους αξιωματούχους να ανησυχούν ότι η φωτιά θα εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο και δεν θα μπορέσει να την ελέγξει κανείς.

Περισσότεροι από 8.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ενισχύσεις έχουν φτάσει από την Αριζόνα, τη Νεβάδα, την Ουάσιγκτον και το Όρεγκον.

Ολική είναι η καταστροφή σε αμπελώνες στην παραλιακή ζώνη του Μεντοσίνο, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τις φλόγες και τους καπνούς.

Πηγή φωτό, βίντεο: AP

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top