Πύρινη κόλαση στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 11 οι νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται – Χιλιάδες άστεγοι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – πάνω από 100 οι αγνοούμενοι

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε 15 μέτωπα που μαίνονται στη βόρεια Καλιφόρνια, την ώρα που ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 11 ανθρώπους, ενώ χιλιάδες κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Τις επιχειρήσεις κατάσβεσης βοήθησε η πτώση των ανέμων χθες, δήλωσε ο Μπραντ Αλεξάντερ, ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών της πολιτείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο έλεος της φωτιάς η Καλιφόρνια – 11 νεκροί

Ο ίδιος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κοντά στις περιοχές των πυρκαγιών παρέμειναν σήμερα κλειστά και δύο πανεπιστήμια στην κομητεία Σόνομα εκκενώθηκαν, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

Τουλάχιστον 2.000 κατοικίες και εμπορικά καταστήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, δήλωσε χθες ο Κεν Πίμλοτ, διευθυντής του Τμήματος Δασικής Προστασίας της Καλιφόρνιας.

Οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφθεί στην περιοχή των αμπελώνων της Καλιφόρνιας, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Η κομητεία Σόνομα μετρά τα περισσότερα θύματα: Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την φωτιά, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη. Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην κομητεία Νάπα και ένας στην κομητεία Μεντοσίνο. Ο 11ος θάνατος καταγράφθηκε στην κομητεία Γιούμπα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από την Κυριακή και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες καθώς υπέστησαν εγκαύματα και εισέπνευσαν καπνό.

Οι 15 πυρκαγιές ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι φλόγες έχουν επεκταθεί σε επιφάνεια 295.420 στρεμμάτων, επισημαίνουν οι πυροσβέστες.

«Δεν μπορείς να δεις τίποτα» περιέγραψε ο 47χρονος Φρεντ Ολιάι ιδιοκτήτης του οινοποιείου Alta Napa Valley. «Ο καπνός έχει καλύψει τα πάντα» πρόσθεσε ο ίδιος σημειώνοντας ότι δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει τους αμπελώνες του προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν κήρυξε τη Νάπα, τη Σόνομα και άλλες πέντε κομητείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top