Διαδηλώσεις ανήμερα των γενεθλίων του Πούτιν –«Θερμό» πάρτι στον Ρώσο Πρόεδρο

Με αφορμή τη σύλληψη του νούμερο ένα «εχθρού» του, Αλεξέι Ναβάλνι

Θερμά γενέθλια επεφύλασσαν εκατοντάδες διαδηλωτές στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος σήμερα κλείνει τα 65, «απαντώντας» στο κάλεσμα του Αλεξέι Ναβάλνι, του υπ΄αριθμόν ένα εχθρού του Κρεμλίνου, ο οποίος τελεί υπο κράτηση.

Οι συγκεντρωμένοι κρατώντας ρωσικές σημαίες και φυλλάδια της αντιπολιτευτικής καμπάνιας του Ναβάλνι, διαδήλωσαν στο Βλαντιβοστόκ κατά του Ρώσου Προέδρου τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να ζει κανείς χωρίς πολιτικές διώξεις.

Να σημειώσουμε, ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επικριτές του Πούτιν, ο οποίος στις 2 Οκτωβρίου φυλακίστηκε για 20 ημέρες επειδή παραβίασε επανειλημμένα τους νόμους της κυβέρνησης για τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Η σύλληψη του, η τρίτη για φέτος, σημαίνει ότι χάνει την διαδήλωση που είχε προγραμματιστεί ανήμερα των γενεθλίων του Ρώσου Προέδρου στο St Petersburg.

Μέσω του Facebook του, ο Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να λάβουν εκείνοι μέρος στις διαμαρτυρίες τόσο στο St Petersburg, όσο και στη Μόσχα, προσθέτοντας πως τουλάχιστον 80 ομάδες έχουν οργανώσει παρόμοιες διαμαρτυρίες σε όλη τη Ρωσία.

Οι Αρχές πάντως έχουν απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε  St Petersburg και Μόσχα, τονίζοντας πως θα γίνουν προσαγωγές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top