Ο Τραμπ «τιμωρεί» το Ιράν λόγω κακής συμπεριφοράς

Ετοιμάζει μια ευρεία στρατηγική που θα αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα

Μέτρα εναντίον του Ιράν ετοιμάζεται να λάβει ο Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της κακής του συμπεριφοράς.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται να ανακοινώσει τη λήψη νέων μέτρων σε βάρος του Ιράν εξαιτίας των δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων που διεξάγει, της υποστήριξής του «στην τρομοκρατία» και των κυβερνοεπιθέσεων που του προσάπτει, εντός των ορίων της νέας πολιτικής του έναντι της Τεχεράνης.

Όπως διεμήνυσε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, «ο πρόεδρος δεν κοιτάζει μόνο ένα πράγμα. Εξετάζει όλες τις διαστάσεις της κακής συμπεριφοράς του Ιράν», και πρόσθεσε:

«Όχι απλά την (εφαρμογή της) πυρηνικής συμφωνίας, αλλά τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, την αποσταθεροποίηση της περιοχής, το γεγονός ότι είναι το κράτος υπ' αριθμόν ένα υποστηρικτής της τρομοκρατίας, τις κυβερνοεπιθέσεις, το παράνομο πυρηνικό του πρόγραμμα».

Παράλληλα, η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς τόνισε ότι αυτό θα παρουσιάσει ως σύνολο τις επόμενες ημέρες.

Να αναφέρουμε ακόμα, πως ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκαλέσει την συμφωνία «ντροπή» και την «χειρότερη που έχει γίνει ποτέ».

Για τον λόγο αυτό, «ζυγίζει» αν τελικά εξυπηρετεί ή όχι τα συμφέροντα των ΗΠΑ, με την 15η Οκτωβρίου να είναι η ημερομηνία «ορόσημο» που θα καθορίσει αν το Ιράν συμμορφώνεται με τους όρους.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στους στρατιωτικούς αξιωματούχους κατά την διάρκεια συνεδρίασης στον Λευκό Οίκο.

Τέλος, τους ζήτησε να παρακάμψουν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, και αν χρειαστεί να του προσφέρουν όλες τις απαραίτητες στρατιωτικές επιλογές.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top