Δοκιμή πυραύλου που θα μπορούσε να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα

Οι εκτιμήσεις Ρώσου βουλευτή μετά από επίσκεψη στην Πιονγιάνγκ που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

Μπορεί η παγκόσμια κοινότητα να καλεί την Βόρεια Κορέα για αποκλιμάκωση της έντασης μετά τις πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές και το ψυχροπολεμικό κλίμα με τις ΗΠΑ, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα πίσω.

Για την ακρίβεια, η Πιονγιανγκ φαίνεται πως έχει άκρως επικίνδυνα σχέδια, καθώς όπως αποκάλυψε Ρώσος βουλευτής που βρέθηκε εκεί πριν από λίγες ημέρες, «είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόμπελ Ειρήνης 2017 στη Διεθνή Εκστρατεία (ICAN) για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων

Ο Αντόν Μαρόζοφ, είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Ρωσικής Δούμας, και είχε επισκεφθεί ως μέλος τριμελούς αντιπροσωπείας ρώσων βουλευτών την Πιονγιάνγκ, στο διάστημα 2-6 Οκτωβρίου. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητήσουν την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Κορεατική χερσόνησο.

Ωστόσο όχι μόνο λύσεις ειρήνης δεν προτάθηκαν, αλλά η Βόρεια Κορέα παρουσίασε και μαθηματικούς υπολογισμούς για τις πυραυλικές της δοκιμές:

«Ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις ενός πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Μας παρουσίασαν μάλιστα μαθηματικούς υπολογισμούς. Όπως πιστεύουν αποδεικνύουν ότι ο πύραυλος τους μπορεί να πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ»., δήλωσε ο Μαρόζοφ σύμφωνα με το Ria Novosti, προσθέτοντας πως:

«Αυτό που είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε είναι ότι σκοπεύουν να εκτοξεύσουν ένα ακόμη πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στο προσεχές μέλλον» για να καταλήξει ότι «γενικά οι διαθέσεις τους στην Πιονγιάνκ είναι μάλλον εχθρικές».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top