Η τροπική καταιγίδα Νέιτ άφησε 22 νεκρούς στην Κεντρική Αμερική

Οδεύει προς τις ΗΠΑ

Δεν λένε να ηρεμήσουν στις ΗΠΑ και την Κεντρική Αμερική από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που σαρώνουν την περιοχή τον τελευταίο καιρό. Μετά τον τυφώνα Ίρμα και Μαρία, τώρα η τροπική καταιγίδα Νέιτ κατευθύνεται προς τη Χερσόνησο του Γιουκατάν στο Μεξικό, αφού πρώτα σάρωσε την Κεντρική Αμερική, αφήνοντας πίσω του 22 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Νέιτ αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα και να «χτυπήσει» την αμερικανική ακτογραμμή κοντά στον κόλπο του Μεξικού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ήδη η Λουιζιάνα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αρκετοί κάτοικοι έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν παραθαλάσσιες περιοχές και νησιά, καθώς ο Νέιτ αναμένεται να σαρώσει την περιοχή νωρίς την Κυριακής.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο Νέιτ θα προκαλέσει επικίνδυνες πλημμύρες, καθώς θα συνοδεύεται από  ισχυρές καταιγίδες καθώς θα κατευθύνεται προς την Ονδούρα. Μάλιστα το νερό αναμένεται να φτάσει τα 38 – 50 εκατοστά.

Η νέα τροπική καταιγίδα πλησιάζει με ανέμους που φτάνουν τα 65 χλμ. την ώρα και αναμένεται να ενισχυθεί πάνω από την βορειοδυτική Καραϊβική την Παρασκευή, πριν «χτυπήσει» το Κανκούν του Μεξικού.

Στη Νικαράγουα, ο Νέιτ προκάλεσε απίστευτες καταστροφές με τη χώρα να τίθεται σε συναγερμό λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων.

Η αντιπρόεδρος της χώρας, Ροζάριο Μουρίγιο δήλωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα. Δεν έδωσε όμως λεπτομέρειες για όλους τους θανάτους, αλλά είπε ότι δύο γυναίκες κι ένας άνδρας εργάζονταν για το υπουργείο Υγείας και παρασύρθηκαν από χείμαρρο σε κανάλι στο δήμο Τζουιγκάλπα.

Στην Κόστα Ρίκα, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταιγίδας, ενώ αγνοούνται 15 άτομα και πάνω από 5.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, καθώς τα σπίτια τους πλημμύρισαν. 

Πηγή φωτό, βίντεο: AP, Reuters

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top