Ερντογάν προς Μπαρζανί: Θα κλείσουν όλοι οι εναέριοι χώροι και τα σύνορα

"Σε αυτόν τον κόσμο όλα πληρώνονται"

Ερντογάν προς Μπαρζανί Θα κλείσουν όλοι οι εναέριοι χώροι

«Και όλοι οι εναέριοι χώροι θα κλείσουν και σύντομα θα κλείσουν και τα σύνορα. Πώς θα κάνεις εισόδους και εξόδους;», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στον ηγέτη του Βορείου Ιράκ, Μεσούντ Μπαρζανί.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κάποιους που ονειρεύονται να πραγματοποιήσουν τα παιδικά τους όνειρα να οδηγήσουν σε κίνδυνο την περιοχή. Όπως είπε, με το δημοψήφισμα δεν έχει φτάσει το τέλος, τώρα είναι η αρχή. «Από την μια είναι το Ιράν, βορείως η Τουρκία, νοτίως η κεντρική διοίκηση του Ιράκ και δυτικά η Συρία. Τι θα κάνεις; Πού θα πας; Πού θα βγεις;», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Για τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου της Μούγλας να επιβάλει ισόβια σε στρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην απόπειρα δολοφονίας του, το βράδυ του πραξικοπήματος, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως σε αυτό τον κόσμο όλα πληρώνονται. «Αν δεν είσαι ειλικρινής θα πληρώσεις. Αυτοί δεν ήταν ειλικρινείς. Έκαναν εκείνα τα βήματα με στόχο να διαμοιράσουν τη χώρα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Θα κάνουμε όλα τα βήματα που χρειάζονται», ανέφερε.

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top