Κωνσταντινούπολη: Πρόστιμο 25 ευρώ για ένα φιλί στον δρόμο!

Τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 21:39

Πρόστιμο 25 ευρώ επέβαλε η τουρκική αστυνομία σε ζευγάρι επειδή φιλιόταν δημοσίως όπως καταγγέλλει μέσω του twitter ο ίδιος ο νεαρός Αλί Νεσέτ που κλήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο. 

Το περιστατικό έγινε στην παραλία των Ψωμαθείων (Samatya) στην Κωνσταντινούπολη και σύμφωνα με την αστυνομία προκάλεσε ’αναστάτωση του περιβάλλοντος της παραλίας’ με αυτή του την ενέργεια. 

«Έφαγα πρόστιμο 109 τουρκικών λιρών επειδή φιλιόμουν στο δρόμο», έγραψε ο νεαρός στο tweet του αναφέροντας μάλιστα ότι ο αστυνομικός του πρότεινε να κοιτάξει το google για να δει ότι υπάρχει πρόστιμο για το φιλί. Όταν ο ίδιος κοίταξε και δεν βρήκε κάτι τότε επέμεινε ότι ήταν ‘πρόκληση αναστάτωσης’. Ο νεαρός τότε του ζήτησε να μην γράψει για ενόχληση αλλά για φιλί αλλά ο αστυνομικός θύμωσε. «Εγώ κάνω τις ερωτήσεις, εγώ είμαι ο αστυνομικός. Δεν είσαι σε αμερικανική ταινία», του είπε. 

Στο tweet του ο νεαρός διερωτάται πως θα φέρει αντίρρηση τώρα όταν στο χαρτί που του έδωσε ο αστυνομικός γράφει αντί για φιλί για πρόκληση αναστάτωσης που καλύπτεται από το άρθρο 37 του ποινικού κώδικα. 

Σημειώνεται ότι το άρθρο 37 του τουρκικού ποινικού κώδικα σχετικά με την ‘αναστάτωση’ αναφέρει ότι πρόστιμο κόβεται σε πωλητές που προσπαθούν να πουλήσουν με τρόπο ενοχλητικό προϊόντα σε άλλους ανθρώπους και το πρόστιμο αυτό ορίζεται στα 12 ευρώ. 

 

Της Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top