Ισπανία: Το διάγγελμα του βασιλιά Φιλίππου για ενότητα και τα επεισόδια των Καταλανών

Δείτε το βίντεο

Τρεις ημέρες μετά το επεισοδιακό δημοψήφισμα στην Καταλονία και οι δυο πλευρές Μαδρίτη και Βαρκελώνη επιμένουν στις θέσεις τους.

Το διάγγελμα του βασιλιά Φιλίππου την Τρίτη υπέρ της ενότητας της Ισπανίας και η γενική απεργία που συνοδεύτηκε από μια διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων Καταλανών υπέρ της ανεξαρτησίας στην Βαρκελώνη συντήρησαν την κρίση η οποία κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

«Υποτίμησαν τα αισθήματα στοργής και αλληλεγγύης τα οποία έχουν ενώσει και θα ενώσουν όλους τους Ισπανούς. Η ανεύθυνη συμπεριφορά θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της Καταλονίας και ολόκληρης της Ισπανίας» δήλωσε ο Βασιλιάς της Ισπανίας.

Η οργή αλλά και οι καταγγελίες για την αντίδραση των Ισπανών αστυνομικών την ημέρα του δημοψηφίσματος δεν λένε να κοπάσουν.

Η Μάρτα Τορεσίλας φαίνεται σε βίντεο να απομακρύνεται με τη βία από ένα σχολείο της Βαρκελώνης, την ώρα που η Καταλονία ψήφιζε για την ανεξαρτησία της.

«Μου έσπασαν τα δάχτυλα ηθελημένα, ένα-ένα. Ενώ βρισκόμουν στα σκαλιά, με τα ρούχα μου σηκωμένα, έπιαναν το στήθος μου, ενώ γελούσαν και με χτυπούσαν» είπε χαρακτηριστικά. 

Εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί παρέλυσαν τη ζωή στη Βαρκελώνη, την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για την βίαιη καταστολή του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν αναμένεται να κάνει δήλωση για το τι μέλλει γενέσθαι στην Καταλονία ενώ ήδη έχει καταστήσει σαφές ότι μετά το συντριπτικό ναι στο δημοψήφισμα το Κοινοβούλιο μπορεί να κηρύξει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία. 

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του STAR στο παρακάτω link:

 

http://www.star.gr/tv/el/Pages/News.aspx?artId=11&artTitle=mesimeriano_deltio_eidiseon

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top