Μέσα στη σουίτα από όπου ο μακελάρης σκόρπισε το θάνατο στο Λας Βέγκας

Στη δημοσιότητα και βίντεο της αστυνομίας από την επέμβασή της στο ξενοδοχείο

Με κάθε λεπτομέρεια είχε σκηνοθετήσει την επίθεσή του ο 64χρονος Stephen Paddock, ο οποίος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συναυλίας σκοτώνοντας τουλάχιστον 59 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 527.

Ο 64χρονος είχε τοποθετήσει μέχρι και κάμερες έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του για να παρακολουθεί αν κάποιος πλησιάζει, ενώ μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν δεκάδες αυτόματα όπλα, στρατιωτικά τυφέκια και πυρομαχικά.

Αυτό που αντίκρισαν οι αστυνομικοί στο δωμάτιο του 32ου ορόφου του Mandelay Hotel, από όπου άνοιξε πυρ ο Paddock ήταν πραγματικά ένα σκηνικό από εμπόλεμη ζώνη.

Μάλιστα η εφημερίδα Boston 25 δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες, στις οποίες διακρίνονται τα δύο από τα 23 αυτόματα όπλα που χρησιμοποίησε ο 64χρονος, αλλά και το άψυχο κορμί του δράστη.

Φοράει μια μακριά καφέ μπλούζα και μαύρο παντελόνι, τις παντόφλες του και μαύρα γάντια.

Μία ακόμα φωτογραφία δείχνει ότι είχε ενώσει τις καρέκλες πάνω στις οποίες είχε στοιβάξει τα όπλα του για να μπορεί να τα παίρνει εύκολα και να στοχεύει τα ανυποψίαστα θύματά του.

Μυστήριο παραμένουν πάντως ακόμα για τις αρχές τα κίνητρα του 64χρονου δράστη, που σύμφωνα με τον αδελφό του ήταν πολυεκατομμυριούχος που λάτρευε τον τζόγο.

Αμερικανικά ΜΜΕ, μεταδίδουν ότι το πάθος του αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να του δημιουργήσει δυσβάσταχτα χρέη, χιλιάδων δολαρίων, τις εβδομάδες που προηγήθηκαν του μακελειού και πιθανόν αυτό να ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του.

Επίσης, μυστήριο αποτελεί η μεταφορά ενός ποσού 100.000 δολαρίων στις Φιλιππίνες, την πατρίδα της συντρόφου του, λίγες μόλις ώρες πριν από την επίθεση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ο Paddock πυροβολούσε ασταμάτητα για 9 – 11 λεπτά και ο συνολικός χρόνος από τη στιγμή που άρχισε να πυροβολεί μέχρι την αυτοκτονία του ήταν 72 λεπτά.

Η αστυνομία μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από την πρώτη αντίδραση των αστυνομικών μόλις ειδοποιήθηκαν για την επίθεση, που αποτυπώνει τις πρώτες στιγμές της έντασης και του πανικού στο Λας Βέγκας.

Όσο για τον εντοπισμό του δωματίου του δράστη, αυτό ήταν καθαρά θέμα τύχης, καθώς από τα 3.000 δωμάτια του ξενοδοχείου έφτασαν σε αυτό του 32ου ορόφου γιατί ενεργοποιήθηκαν οι ανιχνευτές καπνού από τις καπνισμένες κάννες του 64χρονου.

Στη δημοσιότητα διέρρευσε τέλος και ερασιτεχνικό βίντεο από το εσωτερικό του συγκεκριμένου δωματίου, που είχε τραβήξει πρώην ένοικός του και δείχνει ότι ο Paddock είχε πάρα πολύ καλή ορατότητα του σημείου της συναυλίας στο οποίο οι θαμώνες ήταν εύκολος στόχος για τον ίδιο. 

Πηγή φωτό: Twitter Boston 25

Πηγή βίντεο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top