Συνεχίζεται η δίκη των δυο γυναικών για τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Αθώες δηλώνουν οι μοναδικές ύποπτες

Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στη Μαλαισία, η δίκη των δυο γυναικών που κατηγορούνται ότι δηλητηρίασαν και σκότωσαν τον Κιμ Γιονγκ  Ναμ, ετεροθαλή αδερφό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Siti Aisyah από την Ινδονησία και η Doan Thi Huong από το Βιετνάμ, δήλωσαν «αθώες» χθες Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαλαισίας, ενώ σε περίπτωση που καταδικαστούν, είναι αντιμέτωπες με την θανατική ποινή.

Οι δυο γυναίκες, κατηγορούνται ότι πριν από 8 μήνες, και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου, ψέκασαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ στο πρόσωπο (ενώ βρισκόταν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ),  με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX που έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ.

Κατά την είσοδο τους στο δικαστήριο, οι δυο γυναίκες που είναι και οι μοναδικές κατηγορούμενες για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, συνοδεύονταν από βαριά οπλισμένους αστυνομικούς.

Οι δύο γυναίκες υποστηρίζουν ότι πίστευαν ότι συμμετείχαν σε φάρσα που γινόταν με την χρήση κρυφών καμερών. 

Σύμφωνα πάντως με τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, η δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν μέρος μιας πενταετούς πλοκής που είχε στήσει ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκειμένου να δολοφονήσει τον ετεροθαλή αδερφό του, τον οποίο δεν είχε συναντήσει ποτέ.

Την ημέρα της δολοφονίας πάντως, πολλοί Βορειοκορεάτες που ήταν ύποπτοι για ανάμειξη στη δολοφονία έφυγαν από την χώρα,ενώ σε άλλους επετράπη να φύγουν έπειτα από διπλωματική συμφωνία.

Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΝΑΜ

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ήταν 45 ή 46 ετών όταν δολοφονήθηκε. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας που κυβερνά την Βόρεια Κορέα από την ίδρυσή της. Το 2001 συνελήφθη όταν επιχείρησε να περάσει με πλαστό διαβατήριο στην Ιαπωνία. Όπως είχε πει τότε, ήθελε να επισκεφθεί την Ντίσνεϊλαντ του Τόκιο. Εδώ και χρόνια ζούσε στο εξωτερικό και όταν δολοφονήθηκε είχε διαβατήριο με το όνομα Κιμ Τσολ.

Η Βόρεια Κορέα έχει μια μακρά ιστορία στις δολοφονίας ανθρώπων που θεωρεί επικίνδυνους για το καθεστώς της. Πάντως, αν και ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, θεωρητικά, δεν αποτελούσε απειλή για τον αδερφό του, είχε μιλήσει ενάντια στον δυναστικό τρόπο που η οικογένειά του διοικούσε το απομονωμένο έθνος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top