Tέλος η μπούργκα και στην Αυστρία – Τσουχτερό πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους παρανομούν

Εκτός από τα μουσουλμανικά ενδύματα, απαγορεύτηκαν οι μάσκες ακόμα και το μακιγιάζ κλόουν

Η Αυστρία, είναι η πέμπτη κατά σειρά ευρωπαϊκή χώρα που αποφάσισε να απαγορέψει τη μπούργκα ή το νικάμπ, επιβάλλοντας αυστηρά πρόστισμα σε όσους παραβιάζουν τον νόμο.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι διακρίσεις κατά του μουσουλμανικού κώδικα ενδυμασίας, η Αυστρία συν τοις άλλοις, απαγόρεψε σε δημόσιους χώρους την μερική ή ολική κάλυψη του προσώπου με οποιονδήποτε τρόπο, είτε πρόκειται για μακιγιάζ κλόουν, είτε για μάσκα του σκι, είτε για χειρουργική μάσκα, είτε για μάσκα που φοριέται σε πάρτι.

Όσοι παραβιάσουν την οδηγία αυτή, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ. Μάλιστα οι Αρχές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία αν κάποιος αρνηθεί να δείξει το πρόσωπό του.

Ο νόμος, γνωστός και ως «Burqa Ban», δηλαδή «απαγόρευση της μπούργκας» θεωρείται από πολλούς ότι απευθύνεται κυρίως στον υπερ-συντηρητικό κώδικα που επιβάλλεται στις μουσουλμάνες.

Μάλιστα η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει δράσεις προκειμένου να ενημερώσει σχετικά τους πολίτες, μοιράζοντας φυλλάδια στα αεροδρόμια.

Οι αστυνομικοί έχουν σαφή οδηγία ώστε να ενημερώνουν όσους φτάνουν από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, πριν περάσουν τον έλεγχο των συνόρων.

Κατά της απαγόρευσης, τάχθηκαν περίπου 130 άτομα που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Βουλή της Αυστρίας την Κυριακή, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Ντυμένοι μονόκεροι, κλόουν, ή καλυμμένοι με μπούργκες, οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτό που αποκαλούν «παραλογισμό» του νέου νόμου, υποστηρίζοντας πως στην τελική, η απαγόρευση αυτή επηρεάζει τους πάντες.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top