Απειλές Ερντογάν: Οι Κούρδοι του Ιράκ θα πληρώσουν το τίμημα-Έχει ανοίξει μια πληγή που στάζει αίμα

Με αφορμή το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας-Τί μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

Απειλές Ερντογάν προς τους Κούρδους του Ιράκ

Το Βόρειο Ιράκ θα πληρώσει τίμημα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην επαρχιακή συγκέντρωση του κόμματός του στο Ερζουρούμ λέγοντας ότι η Περιφερειακή Διοίκηση Βορείου Ιράκ έχει ανοίξει μια πληγή που στάζει αίμα. Είπε ακόμη ότι στο παρελθόν μπορεί η Άγκυρα να στήριξε το Βόρειο Ιράκ αλλά τώρα οι συνθήκες άλλαξαν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Κιρκούτ είναι αμφισβητούμενη περιοχή, ωστόσο οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ λένε ότι είναι δική τους. “Μα τί λέτε; Μήπως εσείς υπήρξατε στην ιστορία του Κιρκούτ. Δεν υπήρξατε”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι στο Βόρειο Ιράκ δεν ιδρύεται ένα ανεξάρτητο κράτος. “Αντίθετα ανοίγουν μια πληγή που στάζει αίμα συνεχώς στην περιοχή. Το να παραβλέπουν αυτή την πραγματικότητα δεν προσφέρει τίποτα ούτε σε μας ούτε στους Κούρδους αδελφούς μας στο Ιράκ ή τις άλλες πλευρές”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε δεν θα επιτρέψουν στο Βόρειο Ιράκ να φτιάξει τον χάρτη της περιοχής κάνοντας του  κεφαλιού του, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να δεχτούν το δημοψήφισμα. 

Επέκρινε επίσης και τις σχέσεις του Βορέιου Ιράκ με το Ισραήλ αποδοκιμάζοντας τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ που βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας με σημαίες του Ισραήλ. “Το ότι τριγυρνούσανε στους δρόμους με σημαίνες του Ισραήλ μας στεναχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η διοίκηση είχε ένα παρελθόν με την Μοσάντ και τώρα το είδαμε στις οθόνες. Έχετε αντίληψη του τί κάνατε; Μόνο το Ισραήλ σας στηρίζει. Υπάρχει άλλος πλην του Ισραήλ που να σας στηρίζει; Όχι” ανέφερε.

 

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου

 

*φωτο: AP

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top