To «δεξί χέρι» της Μέρκελ αναλαμβάνει προσωρινά το γερμανικό ΥΠΟΙΚ και τη θέση του Σόιμπλε

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung

To «δεξί χέρι» της Μέρκελ αναλαμβάνει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Τον έμπιστο προσωπάρχη και χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, Πέτερ Αλτμάγιερ, θα τοποθετήσει προσωρινά στη θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η Άνγκελα Μέρκελ , σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Γερμανίδας Καγκελαρίου θα γίνει υπουργός Οικονομικών, μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού ο Σόιμπλε εγκαταλείψει το αξίωμα ( θα εκλεγεί πρόεδρος της γερμανικής Βουλής στις 24 Οκτωβρίου), αναφέρει το δημοσίευμα της Παρασκευής.

Η γερμανική φημερίδα, χωρίς να αναφέρει τις πηγές της, σημειώνει ότι ο Αλτμάγιερ πιθανότατα θα αναλάβει καθήκοντα στις 17 Οκτωβρίου, όταν θα γίνει η συνάντηση όπου ο Σόιμπλε θα παραιτηθεί των καθηκόντων του από το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Οι συντηρητικοί, που κέρδισαν εθνικές εκλογές την Κυριακή, φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν συνασπισμό με την FDP και τους περιβαλλοντικούς Πράσινους, αφού οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) δήλωσαν ότι θα μπουν στην αντιπολίτευση.

Περίπου το 59% των Γερμανών υποστηρίζει έναν τέτοιο τριμερή συνασπισμό, σύμφωνα με έρευνα του ραδιοτηλεοπτικού φορέα ZDF. Ωστόσο, ο συνδυασμός - ονομάζεται συχνά συνασπισμός "Τζαμάικα", επειδή τα χρώματα των μερών μαύρου, κίτρινου και πράσινου ταιριάζουν με αυτά της σημαίας της Τζαμάικας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top