Ερντογάν: Ο Μπαρζανί ρίχνει τον εαυτό του στη φωτιά

Σκληρές δηλώσεις εν όψει του δημοψηφίσματος του Βορείου Ιράκ

Ερντογάν: Ο Μπαρζανί ρίχνει τον εαυτό του στη φωτιά

«Η Περιφερειακή Διοίκηση του Βορείου Ιράκ είναι σαν να ρίχνει τον εαυτό της στη φωτιά με την προσπάθεια για ανεξαρτησία που ξεκίνησε χωρίς νόημα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. 

Μιλώντας στην τελετή των αποφοίτων της αστυνομικής ακαδημίας, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η διοίκηση ενός κράτους δεν είναι όπως η διοίκηση μιας φυλής. «Η συμμετοχή ήταν 72% και ναι είπε το 92%. Κι εδώ, όταν έγιναν πραξικοπήματα, είδαμε να βγαίνει 90-95% ναι», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ακόμη πως όταν αύριο η κατάσταση επανέλθει στην ομαλότητα, εκείνοι που κατατάγηκαν ως εθελοντές στον στρατό δεν θα μπορούν να κοιτάξουν τους αδελφούς τους στα μάτια. Και ο λόγος είναι επειδή εκεί καταπιέζουν τους Τουρκομάνους. «Αν σήμερα αντιδρούμε σκληρά στις εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ είναι επειδή θέλουμε το καλό των Αράβων, των Κούρδων, των Τούρκων και των άλλων», ανέφερε. 

Πρόσθεσε ότι είναι αναπόφευκτο αυτή η περιπέτεια να καταλήξει σε απογοήτευση, καθώς αυτή τη φορά «οι νέοι Λώρενς δεν θα πετύχουν». 

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top