Γλίτωσε από το τρομοκρατικό χτύπημα της Νίκαιας και τους σεισμούς στο Μεξικό κι έγινε εθελοντής για τους πληγέντες της χώρας του

Πώς το φλερτ με τον θάνατο άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του 19χρονου Alejandro

Γλίτωσε από το τρομοκρατικό χτύπημα της Νίκαιας και βοηθά

«Άμα σε θέλει» λέει ο λαός και φαίνεται ότι έχει δίκιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Alejandro Montalban Boutsianis, που γλίτωσε από το τρομοκρατικό χτύπημα της Νίκαιας για να ζήσει τους διαδοχικούς φονικούς σεισμούς στο Μεξικό. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να αλλάξει όλη του η κοσμοθεωρία, όπως διηγείται στο star.gr, και να αντιληφθεί ότι είναι χρησιμότερος προσφέροντας αλληλεγγύη στους συμπολίτες του. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. O 19χρονος Alejandro ζει μόνιμα στο Μεξικό. Ο πατέρας του είναι Μεξικανός και η μητέρα του Ελληνίδα. Πέρυσι τον Ιούλιο, βρισκόταν στη Νίκαια της Γαλλίας. Ανήμερα του εορτασμού της πτώσης της Βαστίλης, το βράδυ της 14ης Ιουλίου 2016, ο Alejandro έγινε μάρτυρας ενός πρωτοφανούς περιστατικού: ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο παρακολουθούσε χαρούμενο τα πυροτεχνήματα. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 80, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές (οι ανεπίσημες μιλούν για πάνω από 100), ενώ οι τραυματίες ήταν εκατοντάδες. Κάπως έτσι ξεκίνησε το φαινόμενο της “low cost” τρομοκρατίας στην Ευρώπη. Ο 19χρονος βρισκόταν στο πλήθος. Γλίτωσε, γιατί ήταν μόλις 5 μέτρα μακριά από το φορτηγό…

Περίπου έναν χρόνο μετά, ο Alejandro έχει αλλάξει φιλοσοφία και στάση ζωής. Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2017, όμως, η πόλη στην οποία μένει, η Πόλη του Μεξικό, ταρακουνιέται βίαια από σεισμό μεγέθους 8,2 Ρίχτερ. Πριν οι κάτοικοι προλάβουν να πάρουν ανάσα, η χώρα δονείται από ακόμα έναν σεισμό, 7,1 Ρίχτερ αυτή τη φορά. Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κατακόρυφα, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και ο Πρόεδρος, Enrique Pena Nieto, από την μια προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο και αλλά από την άλλη μιλάει για «τις ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν τη χώρα, εδώ κι έναν αιώνα».

Το star.gr μίλησε με τον Alejandro, ο οποίος αποκάλυψε ότι βοηθούσε ως εθελοντής σε ένα κέντρο συλλογής προϊόντων στο αεροδρόμιο της Τολούκα. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμος και κοφτός. Αμέσως μετά τον σεισμό, κύριο μέλημά του ήταν να βοηθήσει τα κορίτσια στο Πανεπιστήμιο της Πόλης του Μεξικό να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Μετά το τρομοκρατικό στη Νίκαια που έζησε, είναι ιδιαίτερα ψύχραιμος» αποκαλύπτει η μητέρα του. «Δεν φοβάται και προσπαθεί να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη».  

Για την ιστορία, ο αδερφός του, Aris, 21 ετών, μετά τον σεισμό έφυγε από τις ανέσεις του σπιτιού του κι εγκαταστάθηκε στο νότιο τμήμα της πόλης, μαζί με άλλους εθελοντές, ώστε να βοηθήσει τους πληγέντες.

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top