"Σπαρταρούσε κι έβγαζε κραυγές" - Σοκάρουν οι γονείς του φοιτητή Otto Warmbier που βασανίστηκε στις φυλακές της Β. Κορέας

Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά την αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό του - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:48

Οι γονείς του νεαρού Otto Warmbier από το Οχάιο των ΗΠΑ ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Βόρειας Κορέας για περισσότερο από έναν χρόνο. Μόλις αποφυλακίστηκε κι επέστρεψε σπίτι του, άφησε την τελευταία του πνοή, επειδή, όπως λένε τώρα οι γονείς του, «τον βασάνιζαν».

Υπενθυμίζουμε ότι ο 22χρονος Otto συνελήφθη τον Γενάρη του 2016 στην Πιονγιάνγκ, με την κατηγορία ότι έκλεψε ένα προπαγανδιστικό πόστερ. Η δίκη του διήρκησε λιγότερο από μία ώρα. Kαταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα 15 χρόνων για «εχθρικές δραστηριότητες και συνωμοσία» από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας. Στις 13 Ιουνίου του 2017 επαναπατρίστηκε, μετά από διαπραγματεύσεις 17 μηνών ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ. Όταν έφτασε στο Σινσινάτι των ΗΠΑ, μετά την απελευθέρωσή του, έπεσε σε κώμα. Ήταν αδύνατον να μιλήσει και να αντιδράσει, εξαιτίας εγκεφαλικής βλάβης. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες αργότερα.

Ο Fred και η Cindy Warmbier έδωσαν συνέντευξη στο Fox News, πυροδοτώντας με τη μαρτυρία τους την ήδη έκρυθμη κατάσταση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ.

Ο Fred και η Cindy Warmbier

Ο πατέρας του τόνισε ότι η Βόρεια Κορέα δεν είναι θύμα, όπως διατείνεται η ίδια, αλλά τρομοκράτης. «Ο Otto σπαρταρούσε κι έβγαζε κραυγές. Κοίταζε το κενό. Ανέβασε 40 πυρετό όταν ήρθε σπίτι». Μεταξύ άλλων, ο Fred Warmbier είπε ότι του είχαν πειράξει τα δόντια με πένσα, ότι του είχαν ξυρίσει το κεφάλι κι ότι ο γιος του είχε κουφαθεί και τυφλωθεί.

Δείτε στο βίντεο τη σοκαριστική μαρτυρία των γονιών του αδικοχαμένου Otto Warmbier.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top