Νέα τύμπανα πολέμου από τον Τραμπ: «Αν πρέπει να επιτεθούμε στη Βόρεια Κορέα τότε θα το κάνουμε»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως το «χτύπημα» θα είναι μοιραίο για την Πιονγιανγκ - Νέα Ενημέρωση: 17:24

Πολεμικές ιαχές βγάζει εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας την Δευτέρα, λέγοντας πως οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του, γι΄αυτό και «η Πιονγκιάνγκ διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίμετρα, όπως την κατάρριψη αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, ακόμη και αν αυτά δεν βρίσκονται εντός του εναέριου χώρου της Βόρειας Κορέας».

Μετά τα παραπάνω, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ήρθε την Τρίτη να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόρεια Κορέα: Ο Τραμπ μας κήρυξε πόλεμο - Θα καταρρίψουμε μαχητικά των ΗΠΑ

Ο Τραμπ, προειδοποίησε για ακόμα μια φορά την Βόρεια Κορέα, πως οποιαδήποτε στρατιωτική επιλογή θα ήταν «μοιραία» για την Πιονγιανγκ.

Τόνισε ωστόσο, πως αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα της Ουάσινγκτον προκειμένου κατ΄αυτόν τον τρόπο να διαχειριστεί το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

«Είμαστε εντελώς προετοιμασμένοι για την δεύτερη μας επιλογή, που όμως δεν είναι και η προτιμώμενη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, αναφερόμενος ξακάθαρα στις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, και τόνισε πως «αν επιλέξουμε τη δεύτερη λύση, θα είναι μοιραία –ναι αυτό μπορώ να το πω- για τη Βόρεια Κορέα. Και η δεύτερη λύση είναι η στρατιωτική παρέμβαση. Αν πρέπει να επιτεθούμε, τότε θα το κάνουμε».

Παράλληλα, ο Τραμπ σχολίασε και τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ που υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του και πως θα βομβαρδίσουν αμερικανικά μαχητικά, λέγοντας πως ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» με αυτό το θέμα.

 

Πηγή φώτο: Αssociated Press / Videο: Reuters

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top